DeFi (Merkeziyetsiz Finans) trenine Launchpool ile Binance de bindi

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak görülen Binance'te kullanıcılar, bundan böyle borsanın DeFi ürünlerine geçişinin bir parçası olarak Launchpool'da yeni varlıkların 'çiftçiliğini" güvenli bir şekilde yapabilirler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance bugün, kripto para borsasının DeFi’ye yönelik olarak kullanıcıların yeni ürünleri toplamasına olanak tanıyan bir platform olan Binance Launchpool’u başlattı.

Bilindiği üzere son dönemin çılgın seviyesinde ilgi gören sektörü olan DeFi, merkezsiz finansın kısaltması (Decentralized finance) ve geleneksel finansal varlıkları hükûmet kontrolünden daha uzakta, merkezi olmayan bir ortamda yeniden yaratmayı temsil ediyor. Şu anda DeFi sayesinde, fiat para birimlerine bağlı olan kripto varlıklar çok daha fazla ilgi görüyor.

Binance CEO’su ve kurucusu olan Changpeng Zhao da konuyla ilgili olarak, “DeFi potansiyeli, kripto ekosistemin de benimsemesiyle inanılmaz bir oranda artmaya devam ediyor.” dedi.

Launchpool, Bella Protocol ile başlıyor

Launchpool’un ilk projesi olan Bella Protokol, kullanıcıların BNB, BUSD ve ARPA’yı; BEL token’larını toplamak için üç havuza koymalarına olanak tanıyor. Proje 9 Eylül’de başlayacak ve 30 gün sürecek. Bella Protokolü, kripto kullanıcılarına “Tek Tık” tasarımını kullanarak ve gaz ücretlerini sübvanse ederek DeFi ürünlerine daha fazla erişim sunmayı amaçlıyor.

Bella kurucu ortağı ve CEO’su Felix Xu konuyla ilgili olarak, “Kripto para sahiplerinin çoğu, yüksek maliyet ve zayıf kullanıcı deneyimi nedeniyle DeFi’ye katılamıyor. Bella ile yatırımcılar gaz ücretlerinden ve zamandan tasarruf edebilir, gelişmiş stratejilerden yüksek verim elde edebilir ve tüm işin zor kısmını bize bırakabilir.” dedi.

BEL sahipleri, Bella Protokolü ekosisteminde gelir de elde edebilecekler. Kullanıcılar, ücret indirimleri ve ödüllerinin yanısıra, ağ iyileştirmeleri için oy kullanma şansına da sahip olacaklar. Bella Protocol’ün ürünleri şu anda Bella Liquidity Mining (Likidite madenciliği), Flex Savings, ‘Bir Tık’ Portal ve Lending’i (borç verme) içeriyor.

DeFi ekosistemi son dönemde ciddi bir ilgi görmesine rağmen YAM fiyatının 6 bin dolardan 1 doların altına inmesi ve Sush Swap kurucusunun projeyi bırakıp ‘cash out’ olaylarını da yaşamıştı.

Binance ise bu iki olaya rağmen artan ilgiyi gördü ve DeFi vagonuna atladı.

Bağımsız endeks protokolü PhutureDAO CEO’su ve kurucu ortağı Charles Storry de Binance’in DeFi endüstrisine adımıyla alakalı şunları söyledi:

“DeFi çok hızlı gelişen bir kripto alan ve Binance en son trendleri kendi ekosistemine entegre etmek için daha da hızlı hareket ediyor.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl