Basın bülteni
Dijital dünyanın en büyük hamlelerinden biri ekonomik olarak kripto paralar oldu. Dünyada olduğu kadar Türkiye’den de hatırı sayılır yatırımcı kitlesine sahip olan kripto paralar, gelişmiş borsalar üzerinden alınıp satılabiliyor. Fakat son zamanlarda birçok borsanın karşı karşıya kaldığı teknolojik riskler ve saldırılar, yatırımcıyı güvenli liman olan dijital donanım cüzdanlarına yöneltti. Donanım cüzdanı Ledger’ın Türkiye Distribütörü Bitcoincüzdanım, sektörün dinamiklerini takip ederken satış sonrası destek ekipleriyle kullanıcılarına güven sağlıyor.
Kişisel Donanım cüzdanı Ledger Nano S/X nedir?
Donanım cüzdanlarını kullanmak, merkeziyetsiz yapı olan Blockchain üzerindeki varlıklarınızın sahipliğini ispat edeceğiniz özel şifreyi saklamanızın en güvenli ve pratik yolu oluyor. Kripto para cüzdanların birkaç çeşidi var fakat bunların içerisinde en güvenli, en pratik yol donanım cüzdanları olarak biliniyor.
Donanım cihazlarının en gelişmiş modellerini (Ledger Nano S / X) sunan Ledger firması, her geçen gün teknolojisini ve operasyonlarını genişletti. 2014 yılında kurulan Fransa merkezli Ledger, 2018 yılında Amerikalı iş insanı Tim Draper’ın firması Draper Esprit’den 75 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımla birlikte operasyon gücünü arttıran Ledger, şu ana kadar 1,5 milyonun üzerinde satış yaptı. 2017 yılından bu yana Ledger Türkiye Distribütörlüğünü yapan Bitcoincüzdanım, ürünün satışının ötesinde satış sonrası destek ve kripto para eğitimleri için oluşturdukları Bitcoincüzdanım Akademi ile bu alanda bilinmesi gereken kritik noktaları paylaşıyor. Her alanda olduğu gibi bu alanda da kötü niyetli kişiler varlıklara ulaşmak için ellerinden geleni yaparken Bitcoincüzdanım bu gibi saldırılardan korunmanın temel yollarını Akademi bölümünden anlatmaya çalışıyorlar. Eğitimlerde başlangıç seviyesinden ileri düzey seviyeye tüm bilgiler mevcut. Kripto para, Blockchain ekosistemi muazzam bir yapı olurken yatırımcılara 3. taraflara güvenmeden varlıklarını saklamaları, göndermeleri, almaları kısacası yönetmelerini sağlıyor.
“Bitcoincüzdanım kurumsal yatırımcılar için hazırlanıyor”
Bitcoincüzdanım’ın kurucusu Hakkı Pehlivan, kurumsal yatırımcılar için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Pehlivan, “Kişisel güvenli saklama ürünleri sunan Ledger satışlarını Türkiye’de yürüttüğümüz için çok mutluyuz. Kripto para alanı çok yeni ve sürekli gelişen bir alan. Amacımız bu alana giren herkesin bilinçli ilerlemesi için sürekli çalışmak bunun için “Bitcoincüzdanım Akademi”yi kurduk ve çok güzel tepkiler aldık. Türkiye’de kripto para alanına olan ilgi çok yüksek. Globalde kurumsal yatırımcı bu alana girmeye başladı. Örneğin; geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’su Jack Dorsey’in firmalarından Square, 50 milyon dolarlık Bitcoin alımı ile gündem oldu. Regülasyonlarla birlikte ülkemizde de kurumsal yatırımcının bu alana ilgi göstereceğini görebiliyoruz. Bu sebeple Bitcoincüzdanım olarak kurumsal firmalara profesyonel kripto para saklama hizmeti vereceğimiz yapımızı kurmaya başladık. Talep gelmeye başladığında ki ayak sesleri geliyor, hazır olmak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.
“Özel anahtarınız sizde değilse dijital varlıklarınız da sizin değildir”
Kripto para alım satım platformlarının amacı dışında kullanılmasının büyük riskler içerdiğini ifade eden Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dijital para/kripto para ekosisteminde çok değerli bir söz vardır. ‘Özel anahtarınız sizde değilse dijital varlıkların sahipliği de sizde değildir.’ Kripto paralar Blockchain altyapısı sayesinde muazzam güvenli varlıklardır. Önemli olan bu güvenliği sağlamak için basit bu kuralı bilmektir bu kural – Özel şifreni (Private Key) genel olarak 12- 24 kelimeden oluşur, kendiniz saklayın ve hiçbir şart altında (Ledger firması ve yetkili satıcılarının müşteri temsilcileri size asla bu kelimeleri sormazlar/istemezler) kimseyle paylaşmayın. Borsalarda bıraktığınız para onların hakimiyetindedir. İstenmeyen bir durum olduğunda paranızı kaybetme riskiniz çok yüksek. Kendi bankanız olmak için kural çok basittir özel anahtarını kendiniz saklayın, dijital olmayan bir muhafaza et ve asla ama asla kimseyle paylaşmayın.”