ICOBox’un Uluslararası Halkla İlişkiler Müdürü Dima Zaitsev, potansiyel yatırımcılar için dinamik ve göz alıcı bir sunum hazırlamanın tekniklerini anlatıyor.
Neredeyse her gün yeni ürünler ve hizmetler sunmaya hevesli, heyecan verici yenilikçi fikirlerle dolu genç girişimcilerle karşılaşıyorum. Başarılı olmak için teknik bilgi birikimine ve alan uzmanlığına sahipler ancak kendilerini çıkmazda hissediyorlar çünkü fikirleri cüzdanlarından daha büyük ve pek de yatırımcıların ilgisini çekecek gibi görünmüyorlar.
Ürünlerini risk sermayedarlarına sunarlar, sunarlar ve yine sunarlar ancak şanssızdırlar ve bu onlar için ümit kırıcı olabilir. Bu sırada korkutucu sorular aniden belirir: “Sil baştan mı başlamalıyız?” ya da daha kötüsü “Projeyi terk etmeli miyiz?”
Bazen cevap sayfayı çevirmektir ancak zaman içinde sayısız girişimle birlikte çalışmak bana, vazgeçmenin nadiren en iyi seçenek olduğunu öğretti. “Mükemmel fikirler her zaman kendini satar” tabiri kategorik olarak yanlıştır.
Biz ICOBox‘ta bir değişiklik öneriyoruz ve şunu diyoruz: “Mükemmel sunumlarla aktarılan fikirler her zaman kendini satar.”
Ekibimiz, fikirlerinizi verimli ve etkili bir şekilde iletmek için tamamen özelleştirilmiş sunum deneyimlerini işlemekte son derece mahirdir. Estetikten içeriğe ve akışa kadar ekibimiz, uzman çevirmenler olarak hareket eder. İş modelinizi ve hedeflerinizi tam olarak anlamaya zaman ayırır ve ardından onları mümkün olan en iyi ışıkta konumlandırır.
Potansiyel yatırımcılara fikirlerinizi sunacağınız sunumunuzu iyileştirmeniz için en önemli 5 ipucunu derledik.
1) İlk izlenimler her şeydir
Araştırmalar, sizin ve yaptığınız nasıl algılandığı konusunda ilk 7 saniyenin kritik öneme sahip olduğunu ortaya koymuştur. Sunumunuz en fazla 10 dakika olmalıdır ve zaman çok değerlidir. Sunumun en başından beri en yüksek performansınızı göstermelisiniz. Keskin giyinin, gülümseyin ve ilk slaytınızın şık ve basit olduğundan emin olun.
2) Hikayen nedir?
Fikriniz nereden aklınıza geldi? Fikrinizin ortaya çıktığı bir bağlam yoksa fikrinizin neden mükemmel olduğunu görmek genellikle zordur. Girişiminizi insancıllaştırın. İzleyici kitlenize biraz sataşın. İlgilerini uyandırın ve “Bunun sonu nereye varacak?” diye düşünmelerini sağlayın. Sunumunuza 2 ile 3 dakikalık tatmin edici bir getiri sağlamak, yatırımcıların ilgisini çekmede ve fikrinizi yürürlüğe koymada harikalar yaratabilir.
3) İyi görünün
Mükemmel fikirler mükemmel tasarımları hak eder. Sunumunuzda her görsel ögenin koyu, basit ve tutarlı olduğundan emin olun. Değineceğiniz maddeleri sınırlandırın ve grafiklerinizi basitleştirin. Cazip görünüm fikrinizle bir bütünlük içinde görünmese de, estetiği amacınıza göre uyarlamak çoğu zaman puzzle’ın bir parçasıdır. Yeni girişimler çoğu zaman bu kısmı gözden kaçırır.
4) Bu bir sayılarla konuşma oyunu
Yatırımcılar sayıları sever. Performansınızı göstermekte kullanabileceğiniz tüm ölçümler ekranda olmalıdır. Sunum yapanlar genellikle sunumun ikinci yarısında yollarını kaybederler. Bu tuzağa düşmeyin. Güçlü bir açılış yap, fikrini açıkla ve sunumunu bitirmeden önce sayılarla izleyicinin ilgisini çek.
5) Her şeyi bir araya getir
Sunumunuz, başladığı yere geri dönmelidir. Hikayenizin odak noktasını sayılardan uzaklaştırarak yeniden ana fikre yönlendirmenin bir yolunu bulun. Sunumunu bir sonuca vardırmak için yeterince zaman ayırdığınıza emin olun. Hiçbir şey, sonuç kısmı aceleye getirilmiş mükemmel bir sunum yapmaktan daha moral bozucu değildir. Güçlü bir şekilde sunumunuzu bitirin, arkanıza yaslanın ve gülümseyin. Evet yaptınız!
Tasarım, marka bilinirliği ve sunum geliştirme de dahil olmak üzere daha fazla hizmet için web sitemizden bize ulaşın. İyi şanslar ve mutlu sunumlar!