
Kripto para borsası Bybit’in ETH cüzdanını hack’leyerek borsadan 1.4 milyar dolarlık varlık çalan hacker’lar tespit edildi. Sonuç, Arkham’ın hacker’ın bulunması için başlattığı 30 bin dolarlık ödül programıyla ortaya çıktı.
Bybit’teki şüpheli hareketli ilk fark edenlerden biri olan anonim blok zinciri araştırmacısı ZachXBT, programa katılarak elindeki tüm kanıt ve belgeleri sundu. Bunları inceleyen Arkham, saldırının arkasında Kuzey Koreli ünlü hacker grubu Lazarus olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin duyuruda şöyle denildi:
“Bugün saat 19:09’da (UTC) ZachXBT, Bybit’e yönelik bu saldırının Lazarus Group tarafından gerçekleştirildiğine dair kesin kanıtlar sundu.
Paylaşılan belgeler; saldırı öncesinde gerçekleştirilen test işlemlerinin ve bağlantılı cüzdanların kapsamlı bir analizini, ayrıca birden fazla adli inceleme grafiğini ve zamanlama analizini içeriyordu.
Bu bilgiler, Bybit ekibinin soruşturmasına destek olmak amacıyla onlarla da paylaşıldı. Kendilerine bu süreçte başarılar diliyoruz.”
Lazarus Group, uzun yıllardır kripto para borsalarını hedef almasıyla biliniyor. Grup, şimdiye kadar çeşitli proje ve borsalara düzenlediği saldırılarda 3 milyar doların üzerinde kripto para çalmıştı. Bybit ile birlikte bu miktar 4 milyar doları aştı. Bybit olayı, çalınan miktar açısından Lazarus’un şimdiye kadarki en büyük saldırısı oldu. Geçtiğimiz ay, Phemex borsasının hack’lenmesi ve 85 milyon dolarlık kripto paranın çalınmasının arkasında da Lazarus olduğu iddia edilmişti.