CoinJanitor, kripto para piyasasının ‘altını’ temizlemeyi ve orada hapsolmuş değerin kilidini açmayı amaçlayan Blockchain alanında eşsiz bir proje.
Piyasalardaki kaybolan değeri geri kazanmak, faydalanan kontribütörler, üst sıradaki kripto para sahipleri, ölü coin yaratıcıları ve sahipleri (bu coinler, düşük pazar hacmine sahip, düşük veya sıfır hashrate’e sahip ve ticareti mümkün olmayan coin’lerdir) için ekonomik prensipler üzerine üzerine kurulmuş bir metodoloji kullanır.
CoinJanitor nedir?
Geleneksel iş dünyasında olduğu gibi, Blockchain startup’larının da çoğunluğu başarısızdır. Böylece molozlar arasında dolandırıcılık projeleri, ‘bir gecede zengin ol’ şemaları ve yüzlerce iyi niyetli ama artık başarısız olan ve geleceği olmayan kripto para projeleri yer alıyor.
Başarısızlıklarda öğrenilecek pek çok ders varken, aynı zamanda bu Blockchain’de sıkışıp kalmış birçok değer var.
CoinJanitor, kripto para birimini bu alanda daha aktif ve gelecek vaat eden projelere yönlendirebilecek kapana kısılmış değerin kilidini açmayı amaçlayan toplum odaklı bir projedir.
Sektörün sansüre dayanıklılığı ve şeffaflığı gibi kilit ilkeleri konusunda tutkulu olan kripto para birimi yatırımcıları için CoinJanitor heyecan verici yeni bir fırsatı temsil ediyor.
CoinJanitor, tek odak noktası kripto para topluluğunu güçlendirmek olan türünün ilk projesidir.
Bu öncelikle piyasadaki kaynak seyreltmesinin azaltılmasıyla gerçekleşebilir. Ancak CoinJanitor’un çeşitli projeleri devre dışı bırakarak toplayacağı veri kümelerinde yakalanabilecek ölçülemez değerler de var.
Nasıl çalışır?
CoinJanitor’un kullanacağı ilk araç JAN token’ı, toplam 100 milyon arz ile Ethereum Blockchain’inde işlem gören bir ERC-20 token’ıdır.
Başarısız olan coin’lerin sahipleri, JAN ile ölü coin’lerini değiştirebilecekler. Daha sonra ise sahip oldukları yeni kripto paraları onları listeleyen bir borsada tutabilirler veya ticaretini yapabilirler.
Projenin çabaları 2 yıl veya daha uzun süredir aktif olmayan mikro kapasitedeki coin’ler (50 bin doların altında) üzerine yoğunlaşacak.
CoinJanitor ekibi ölü projeler için herhangi bir düşmanca ele geçirme veya başka türlü istenmeyen hizmetler yürütmeyi planlamıyor. Bunun yerine hedef para birimlerinin yaratıcılarıyla iletişime geçerek, alıcı olanlarla çalışacaklar.
Belirli bir proje için bir plan üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra, CoinJanitor bunu devralacak ve planlarını coin sahiplerine iletecek.
Blockchain anlık veri görüntüleri toplandıktan sonra, coin sahipleri kendi ticareti yapılamayan coin’lerini JAN token’ları ile takas edecek.
Sonuç olarak tamamen zarara uğrayacak coin sahipleri JAN token’larını tutarak ya da ticaretini yaparak bir miktar değerini geri kazanabilecekler ya da belki de kâr elde edebilecekler.
Önemli olarak her satın alma kripto para birimi topluluklarının CoinJanitor topluluğunda birleşmesine katkıda bulunacak.
Bu JAN token’ları için talebi artırıp güçlü bir ağ etkisi yaratarak gelecekte diğer projeleri satın almak için uygun bir ortam oluşturacak.
Temizlenen her ölü projenin CoinJanitor personeline yeni bir ‘hizmetçi’ ekleyeceği, sonuçta proje ekibinin yüzlerce ölü coin projesini temizleyebileceği ve tüm kripto para piyasasında gerçek anlamda dönüştürücü bir etki yaratacağı düşünülüyor.
JAN’ın ICO detayları
JAN’ın ICO’su 1 Mayıs’ta başlayacak ve 31 Mayıs’ta ya da projenin hedeflediği maksimum yatırım miktarı olan 7.5 milyon dolara ulaşıldığında sona erecek.
ICO süresince toplam JAN arzının yüzde 50’si halka satılacak. Geriye kalan yarının yüzde 30’u proje tarafından ölü coin’lerin alınması için, yüzde 5’i proje ortakları için, yüzde 5’i ödül programına ve yüzde 10 ise kuruculara ve ekip üyelerine dağıtılacak. Ekip üyeleri 2019 yılına kadar JAN token’larını satamayacak.
‘Kapıcı’ olmak zor ve çoğu zaman teşekkür edilmeyen bir iştir. Ancak aynı zamanda sağlıklı bir ekosistemin sürdürülmesi için gerekli bir çalışmadır. CoinJanitor ekibi ve topluluğu, kripto para ekosistemindeki bu ihtiyacı karşılamaya hazırlar ve belki de bu süreci kâra bile dönüştürebilirler.
Kripto para pazarını temizlemede onlara katılmak için, projenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz, Facebook, Twitter ve YouTube‘da topluluğa katılabilir ya da Telegram‘da düzenlenen canlı tartışmaları izleyebilirsiniz.
Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı, sponsorlu bir tanıtım yazısıdır. Uzmancoin’in bu sayfadaki ürün veya hizmetle bir ilişkisi yoktur. Uzmancoin, bu sayfadaki ürün veya hizmetten doğacak riskler karşısında sorumlu tutulamaz. Burada yazılanlar bir tavsiye niteliği taşımaz.