ILCoin inceleme

Bir Projenin Blockchain Sektörünün En Acil Sorunlarını Çözme Arzusuna Bir Bakış

Türk Hükumeti, kısa süre önce, 2019 ve 2023 dönemi için ülkedeki ekonomik iyileştirmelere yönelik yol haritasını ortaya koyan Onbirinci Kalkınma Planını açıkladı. Söz konusu belge, Türk Hükumetinin, ülkedeki kamu sektörü için yenilikçiliği teşvik etmek üzere bir blockchain altyapısı oluşturmaya çalışacağını ifade ediyor ve blockchain temelli dijital merkez bankası parasının oluşturulması da buna dahildir. Yukarıda bahsi geçen planların kesinlikle bir boğa yönlü hareketi işaret etmesine karşın blockchain sektörü, teknolojinin kabul edilmesine engel olabilecek ciddi sorunlar ile karşı karşıyadır.

Bu sorunlardan biri de ölçülebilirlik sorunudur. Ocak 2018’e, kripto para piyasasının zirvede olduğu bu zamana geri giderek söz konusu sorunu en iyi şekilde görebiliriz çünkü bu dönemde Bitcoin’in fiyatı büyük bir yukarı yönlü hareket izlemekteydi ve 17.500$ seviyesine kadar ulaşmıştı. Kripto paranın değerinin artmasından dolayı Bitcoin kullanıcılarının sayısı da katlanarak artıyordu ve bu durum, Bitcoin ağının tıkanmasına neden oldu. Bu tıkanma, Bitcoin kullanıcıları için dehşet verici sonuçlar doğurdu çünkü ortalama işlem ücreti ve onay süresi sırasıyla 143$ ve sekiz güne kadar çıkmıştı.

Sınırlı ölçülebilirlik, kripto paranın kilit sorunlarının nedenidir. Visa ve Mastercard gibi geleneksel ödeme sistemlerinin ağları dakikada binlerce işlemi yerine getirebilirken Bitcoin’in 1-2 MB’lik blok boyutu sınırı saniyede sadece (en fazla) yedi işleme izin veriyordu.

Ölçülebilirliğe ek olarak, blockchain sektörü güvenlik sorunu ile de karşılaşmaktadır çünkü boşluk, siber saldırıların favori hedefidir. Pek çok yüksek profilli saldırılara, dolandırıcılık ve sahtekârlıklara karşı pek çok blockchain projesi, ürün ve hizmetlerine ilişkin yeterli güvenlik tedbirleri uygulama konusunda başarısız olmuştur.

Blockchain sektörünün hem güvenlik hem de ölçülebilirlik sorunlarının çözüme ihtiyacı vardır. Girişimler arasında blockchain’in şeffaflık, değişmezlik ve takip edilebilirlik özelliklerinden faydalanmayı istemesine karşın pek çok kuruluş, çözümleri uygulamaya koyma karşısında teknolojinin risklerinin yüksek olduğunu düşünmektedir.

Blockchain’in Acil Sorunlarının Bir Sonu Var mı?

Sektörün ölçülebilirlik ve güvenlik sorunlarına işe yarar bir çözüm sunma çabası olarak rakiplerinden bir adım önde olan ILCoin Blockchain Projesine yakından baktık. Son teknoloji özelliklere sahip olan ILCoin, depolanmak üzere çok platformlu cüzdana sahip kendi ILC kripto parasına ve projenin sürekli olarak gelişen ekosistemindeki işlemleri izleyecek bir Blockchain Gezginine sahiptir.
ILCoin, Emir Zinciri Protokolü (Command Chain Protocol – C2P) ile blockchain’in güvenlik sorunlarını çözdü ve gelecek olan RIFT Protokolü de sektöre etkili bir zincirde ölçme imkânını sunacak. İkisine de şimdi bir göz atalım.

C2P: Sektörün En Korkulan Saldırılarına Karşı Tescilli Direnç Sunmak

Bu yılın başlarında, ILCoin Geliştirme Takımı, zararları taraflarca ortaya çıkarılan tehditlere karşı kullanıcılar için güvenli bir ortamı garanti eden üç ağlı bir savunma sistemi olan C2P’yi başlatmıştır. C2P, saldırıların %51 ve kuantum saldırıları gibi oldukça tehlikeli tehditlere karşı güvenli koruma sağlamaktadır ve çifte harcama gibi yaygın blockchain sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Teknolojinin yukarıda bahsi geçen özelliklerinden dolayı C2P sayesinde ILCoin kullanıcılarına blockchain alanında en güvenli ve en emniyetli çözümlerden birini sunmaktadır.

C2P kullanıcılarına yüksek düzeyli koruma sağlarken, aynı zamanda da ILCoin’in daha ileri geliştirilmesi için güvenli bir taban oluşturmaktadır ve bu geliştirmeye bir sonraki kısımda bahsi geçecek olan RIFT de dahildir.

RIFT Protokolü: Blockchain’in Ölçülebilirlik Sorununa İşleyen Bir Çözüm

Kasım’ın ikinci yarısında yayımlanması beklenen ve mevcut durumda test edilmekte olan RIFT Protokolü, gelişmiş ölçme özellikleri için zincirde iki katmanlı çözümleri kullanmaktadır.

Birinci katman standart ve madenciliğe uygun blockları içermekteyken, ikinci katman Mini Blocklardan oluşmaktadır. Yapısı basit ama etkili: standart blocklar Mini Blockları referans almaktadır ve ikinci katmandaki Mini Blocklar da işlemleri referans almaktadır.

RIFT ile, standart blocklardan ayrı olmak üzere blocklar ve Mini Blocklar arasında eş zamanlı senkronizasyon sağlanır. Bu teknoloji ile her türden büyük dosyanın depolanması sağlanır ve diğer zincirde ölçme çözümlerine kıyasla bu çözüm çok daha hızlıdır.
Ya sonuç? Dev ölçme kapasitesi ve istikrarlı 5GB’lik block boyutu sınırı ile iki katmanlı blockchain. Block üretme süresi, mini blockların sayısı ve işlemlerin ortak ağırlığına bağlı olarak işlem hızı 10 milyon tx/s’den fazladır.

Blockchain Sektörünü Şekillendirmek

Özetlemek gerekirse, RIFT Protokolü, geleneksel ödeme sistemlerinin ölçme kapasitesini aşmaktadır ve öte yandan, C2P sektördeki yaygın tehditlere karşı kullanıcılara ileri düzeyde koruma sağlamaktadır; böylelikle, ILCoin yeni trendler belirleyebilmekte ve blockchain pazarı için yeni bir geleceğin önü açılmaktadır.

ILCoin için bir sonraki adım akıllı sözleşmelerin başlatılması ve Merkezi Olmayan Bulut Blockchain (Decentralized Cloud Blockchain – DCB) platformunu tamamen şifrelenmiş bir ortamda güvenli veri depolama dahil olmak üzere B2C ve B2B çözümleri sunmak üzere başlatmasıdır.

Proje ve son gelişmeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ILCoin’in resmi internet sitesini ziyaret edin. ILCoin Geliştirme Takımının Telegram kanalı ile sohbete de katılabilirsiniz.


Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı, sponsorlu bir tanıtım yazısıdır. Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir ve yatırım tavsiyesi olarak düşünülmemelidir. Uzmancoin’in bu sayfadaki ürün veya hizmetle bir ilişkisi yoktur. Uzmancoin, bu sayfadaki ürün veya hizmetten doğacak riskler karşısında sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl