İngiltere’de Floki Inu reklamları yasaklandı

Yaz aylarından bu yana kripto para reklamları konusunda sert bir politika sergileyen İngiltere Reklam Standartları Otoritesi (ASA), fenomen kripto paralardan Floki Inu'nun reklamlarına yasak getirdi. FLOKI reklamları, son dönemde yoğun şekilde metro ve otobüs duraklarında görülüyordu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde kullanıcı ve yatırımcı korunmasını sebep göstererek birçok kripto para borsası ve şirketine reklam yasağı getiren Reklam Standartları Otoritesi (ASA), son olarak fenomen token Floki Inu’yu hedef aldı.

Reklam otoritesi, Floki Inu’yu tanıtan reklam kampanyalarına yasak getirdi. Kurum, FLOKI reklamlarının “sorumsuzca hazırlanmış” olduğuna kanaat getirdiği için böyle bir karar aldığını açıkladı.

“DOGE’u kaçırdınız mı? O zaman Floki’ye gelin”

Hatırlanacağı üzere Shiba Inu’nun Eylül ayında büyük bir ralli başlatmasıyla diğer kripto paralar da reklamlarıyla tanıtım kampanyaları başlatmıştı. FLOKI de, Birleşik Krallık’taki metro ve otobüs duraklarında “DOGE’u kaçırdınız mı? O zaman Floki’ye gelin” yazan reklamlar yayınlamıştı.

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın köpeğinin adı olan Floki’den esinlenerek çıkarılan Floki Inu’nun reklamlarıyla ilgili olarak ASA’dan yapılan açıklamada, fenomen kripto paranın reklamlarda FOMO yaymaya çalıştığını belirtti ve bunun yerel reklam kurallarına aykırı olduğunu duyurdu.

FLOKI’den konuyla ilgili yapılan kısa açıklamada ise, şirketin kurum ile uyumluluk sağlamak için her şeyi yaptığı ancak ASA’nın, çabalarına karşılık vermediğini belirtti.

İrlanda Reklam Standartları Kurumu (ASAI) da kısa süre önce Floki Inu’nun reklam kampanyasının, reklamcılık kurallarını ihlal ettiğini açıklamıştı.

FLOKI, Fenerbahçe, Spartak Moskova ve Napoli gibi kulüplerin futbol takımlarıyla da sponsorluk anlaşmaları yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. FLOKI inu Yanıtla

    Bu haber eski neden tekrar dan gündeme getirildi?