İsrail’in İran’a başlattığı saldırının bir önceki hafta cuma günü, piyasaların kapanışına dakikalar kala olması, “Fonlar bu sebeple mi yüksek kaldı?” sorusunu sordurtmuştu.
Ancak saldırıların artarak devam ettiği geçtiğimiz hafta da, kripto fonları yine pozitif girişler gördü ve savaş ortamında güçlü durduğunu kanıtlamış oldu.
Ether, Solana ve XRP…
Bitcoin 1.1 milyar dolarlık net yatırım ile en çok yatırımı alırken, Ether fonları da 124 milyon dolar net giriş gördü. Ether fonları böylece 9. haftayı da üst üste pozitif tamamladı. Solana fonları 2.8, XRP fonları ise 2.7 milyon dolarlık net yatırımlar aldılar.
LINK 600 bin, ADA 300 bin ve LTC fonları da 200 bin dolarlık yatırım gördüler.
Short-Bitcoin fonlarından ise bu savaş ortamında 1.4 milyon dolar çıkması dikkat çekti.
BlackRock yine zirvede…
Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock’ın Bitcoin spot ETF’i IBIT de 1.2 milyar dolar ile en çok yatırım alan şirket oldu. Proshares de haftayı 71 milyon dolar artıda tamamladı.