Kripto destekçisi ve Invesco şirketiyle ortak ETF çıkaran Galaxy Digital’ın CEO’su olan Mike Novogratz, Bitcoin fonlarının işleme açılmasını değerlendirdi.
ABD medyasından CNBC’ye konuşan Novogratz, kriptonun yeni alanı olarak değerlendirdiği bu yerde müşteri kapma savaşının 3 şirket arasında olacağını düşündüğünü söyledi.
Yarışın Invesco, Fidelity ve BlackRock arasında geçeceğini düşündüğünü belirten Novogratz şu ifadeleri kullandı:
“Yarışın Invesco, Fidelity ve BlackRock arasında geçeceğini düşünüyorum. Her ETF de aynı değil. Şirketin yönetimine ve likiditesine göre değişir her şey… Biz bu işi daha önce çok yaptık. Almanya, Kanada ve Brezilya’da yaptık. Nakit ödemeli ETF nasıl yönetilir biliyoruz”
“Halving fiyatı artıracak”
Katıldığı programda yaklaşan ödül yarılanmasına da değinen Novogratz, “Arz gittikçe sıkışmaya başlayacak. Elinde Bitcoin’i olanlar gelecekte coin’lerini hiç ama hiç satmak istemeyecekler. Arzın daha da sıkışması, fiyatı da yukarı götürecektir” dedi.
Bitcoin’de yaşanan son yükselişleri devletlerin borçlanma politikalarına bağlayan Galaxy CEO’su, “Devletler çok fazla borç alıyorlar. Bitcoin bu yüzden yükseliyor. Bitcoin bir güvenli liman görevi görüyor” dedi.