Birçok borsanın listeden çıkardığı Monero 2 yılın zirvesinde: Neden artıyor?

Bu yıl Bithumb'dan Liquid ve UPbit'e kadar birçok borsanın listeden çıkardığı Monero (XMR), buna rağmen istikrarlı bir şekilde değer kazandı. Gizlilik odaklı kripto paranın yükselişinin ardında ne var?

xmr nasıl alınır
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Gizlilik odaklı popüler kripto para Monero (XMR), 2020 yılına damga vuran kripto paralardan biri. Yılın başından bu yana yüzde 230’dan fazla değer kazanarak Bitcoin dahil olmak üzere birçok kripto paranın performansını geride bırakan XMR, bu yıl sık sık borsalardan çıkarılmasıyla gündeme geldi.

Güney Kore’de faaliyet gösteren Bithumb, UPbit, Huobi Korea gibi önemli borsalarda listeden çıkarılan XMR, Coinbase dahil olmak üzere önde gelen bazı borsalarda da listelenmiyor. Buna karşın XMR, fiyat performansında üst sıraları zorluyor.

Monero, Ekim ayında önemli bir güncellemeyi geride bırakmıştı. Bu güncellemeyle birlikte Monero’nun ölçeklenebilirliği ve performansı artırılmış, işlem boyutları yüzde 25 azaltılmış ve işlem süreleri de yüzde 10 oranında iyileşmişti. Monero’nun teknolojisi, daha iyiye evrilirken fidye saldırılarının artışı, gizlilik odaklı kripto paraya olan talebi de destekliyor.

Londra merkezli aracılık şirketi Bequant’ın araştırma müdürü Denis Vinokourov, CoinDesk’e konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bazı şirketler, portföy çeşitlendirme amaçları doğrultusunda Bitcoin alımı yaparken diğer şirketler de bilgisayar korsanlarının yaygın olarak tercih ettiği Monero gibi dijital varlıkları satın alıyor.” dedi.

Şirketler, bilgisayar korsanlarına fidye ödemesi yapmak için Monero’ya ihtiyaç duyuyor. Bu durum bir yerde Monero’ya olan talebi artırıyor ve buna bağlı olarak artan taleple fiyat değerleniyor.

Vinokourov’a göre, ABD Hazine Bakanlığı’na yapılan geçtiğimiz günlerdeki saldırı veya büyük Google kesintisi sırasında Monero ile fidye talep edilmemiş olsa da bu olaylar daha fazla şirketi benzer hack’ler konusunda endişelendiriyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında ABD merkezli bir seyahat devi olan CWT, sistemlerini kilitleyen saldırganlara 4.5 milyon dolarlık fidye ödemesi yapmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl