
Yatırımcıların uzun süredir beklediği yükselişine temmuz ayında başlayan ve 4 yıl sonra birçok seviyesini de aşmayı başaran Ether’de beklentiler de yükseldi. En büyük kripto opsiyon borsası Deribit’te son 24 saatte sadece Ether’in 26 Eylül günü 5 bin doları aşacağı yönünde açılan işlem değeri 5 milyon doları geçti.
Amberdata’nın verdiği bilgilere göre yatırımcılar 5500 dolar ve 6000 dolarlık “call opsiyonları” da aldılar. OTC platformu Paradigm’ın Telegram hesabında da kullanıcıların bir bölümünün 7500 dolar fiyat hedefledikleri görüldü.
“Ether için hala çok fazla yol var”
Amberdata’da türev ürünlerden sorumlu yönetici olan Greg Magadini, konuyla ilgili yaptığı yorumda kısa vadede 5 bin, orta vadede de 7500 doların hedeflenebileceğini söyledi:
“Herkes Ether’den uzak duruyordu. Çünkü piyasa düşmüştü, Ether sessizdi. Zirveye ulaşmada Bitcoin ve hatta XRP’nin bile gerisinde kaldı. ETH/BTC paritesi de 0.06’nın üzerine çıkabilir. Erther o kadar sessiz kaldı ki, yükseliş için hala önünde uzun bir yol var”
“Genelde küçük yatırımcının tersi olur”
Blok zinciri analitik firması Santiment de, Ether’in yükselişiyle ilgili analizinde, “Genelde küçük yatırımcıların yaptığının tersi olur. Haziran sonunda ciddi bir iştah vardı ve o dönemde düzeltme gelmişti. Küçük yatırımcı ne zaman inanmayı bıraktı işte o zaman Ether’de temmuz ayıyla birlikte yükselişin başladığını görüyoruz”
Haberin yazıldığı dakikalarda Ether, 4700 dolar seviyelerinde işlem görüyor.