Bitfarms’ı bir türlü alamayan RIOT, bir başka madencilik firmasını satın aldı

Bitcoin'deki ödül yarılanması küçük madencilerin belini bükerken, büyük madencilik şirketleri ise küçükleri bünyelerine katmaya başladılar. RIOT Platforms da, halving ile birlikte sertleşen şartları kaldıramayan Block Mining firmasını 92 milyon dolarlık anlaşmayla satın aldı.

RIOT Platforms
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yıllar geçtikçe Bitcoin madencilik şartları da gittikçe zorlaşıyor. Madencilik zorluğu her dönem rekor üstüne rekor kırarken büyükler arasındaki savaş, altta kalan küçüklerin de daha çok ezilmesine yol açıyor.

Bitfarms’da kontrol bir türlü sağlanamadı

Bir süredir Bitfarms şirketinde kontrolü sağlamaya çalışan ancak en büyük hissedar olmasına rağmen bunu bir türlü başaramayan RIOT Platforms, çok daha küçük ölçekli bir madencilik şirketini satın aldı. RIOT, Kentucky merkezli Block Mining’i 92.5 milyon dolara bünyesine kattı. Açıklama da resmen yapıldı.

Anlaşmaya göre RIOT, 18.5 milyon dolarlık nakit ödemenin yanı sıra 74 milyon dolarlık da şirket ana hissesi verecek. Ödenen miktar, performansa göre artabilecek. Satın alma sonucunda RIOT’un operasyonel kapasitesi saniyede 60 megawatt yükseldi ve 110 MW seviyesine yükseldi. Şirketin sene sonu hedefi ise 300 MW… Yapılan açıklamada ayrıca RIOT’ın hashrate’inin de, satın alımdan hemen sonra saniyede 1 exahash arttığı bilgisi verildi.

RIOT kısa süre önce dünyanın en büyük madencilik bölgesi olarak lanse ettiği Corsicana tesisini de hayata geçirmişti. Ancak madencilik makinelerinin hepsi henüz kurulmadı. Yani tesis tam kapasiteyle çalışmaya hala başlamış değil.

RIOT son olarak Bitfarms’a 900 milyon dolar teklif etmiş ancak Bitfarms yönetim kurulu bu teklifi az bulmuştu. RIOT, Bitfarms’ın yönetim kuruluna da 3 kişi eklemek istemiş ancak bunda da başarılı olamamıştı.

Bilindiği üzere Bitcoin madenciliği, blok çıkarmak isteyen madenci sayısı arttıkça zorlaşıyor. Daha teknolojik ve sayısı daha fazla cihaza sahip olan büyük madenciler ise küçükler karşısında çok daha güçlü oluyor. Bu durum küçük madencilerin ya satışla ya da “fişten çekmeyle”, piyasadan çıkmasına neden oluyor.

Zorluk yaşayan ya da geniş kaynaklara sahip olan birçok madencilik şirketinin de, enerji kaynaklarını yapay zeka firmalarına kiraladıkları da biliniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl