
Ripple CEO’su Brad Garlinghouse küresel ekonominin şu anki durumunun Bitcoin ve tüm kripto para piyasasının dünyada ön plana çıkmasını sağladığını belirtti.
Youtube’da yayınlanan bir programda konuşan Garlinghouse, ABD ve diğer ülkeler tarafından ortaya konan ekonomik canlandırma paketlerinin, gelecekte ABD doları üzerinde negatif etkisi olacağını söyledi.
Garlinghouse şunları söyledi:
“Zannediyorum sadece ABD’de ortaya konan paket bile 3 trilyon dolar. Bu rakam bence artmaya devam edecek ve bu önlemler, daha büyük bir ekonomik felaketi önlemek için alınsa da gelecekte bir gün karşımıza çıkacaklar. Bunun sonucunda itibari paraların değerleri düşecek. Şu anda görüyoruz ki gelişmekte olan piyasalarda kurlar değişmeye başladı. Ancak burada, ABD’de bile bu bir etken”
Garlinghouse ayrıca Bitcoin’in bir finansal kriz için yaratıldığını ve BTC’nin de şu ana kadar çok iyi çalıştığını belirtti. Başarılı CEO, kripto para hareketlerinin altın için dijital alternatifler ortaya koyduğunu ve yine altının 2008 krizinden sonra yaptığı gibi kripto paraların da küresel ekonomik krizden güçlenerek çıkacağını söyleyerek, “Bitcoin’in 2008 ve 2009 krizlerinin hemen ardından ortaya çıktığını unutmamalıyız. O dönem altın birçok anlamda güvenli limandı. 2008’in likidite krizi esnasında bir düşüş yaşadı ancak daha sonra büyük bir koşu başlattığını gördük. Bence benzer bir durumu da kripto piyasalarda göreceğiz” yorumunu yaptı.
“XRP ödemelerde daha iyi”
BTC’nin bir değer saklama aracı olması konusunda çok pozitif olduğunu belirtmesine rağmen Garlinghouse, XRP’nin ise ödemelerdeki etkenliğı ve hızı konusunda çok daha iyi olduğunu belirtti. Garlnghouse ayrıca dijital işlemlere olan talepteki artışlarla beraber XRP’nin sınır ötesi havalelerde kullanmaya devam edeceğini söyledi.
Garlinghouse konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“XRP’nin ödemelerde nasıl daha etkin kullanılabileceği yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sokağa çıkma yasaklarının nakit para havale şirketleri üzerinde bir etkisi olduğunu görüyoruz. Ancak fiziksel olarak bir dükkana gidemiyorsanız bunun düşmesini beklersiniz. Dijital oyuncularda da büyük bir artış görüyoruz. Bazı kamu şirketleri nakit işlerinde yüzde 30 ilâ yüzde 40 arasında düşüş açıkladı. Dijital işlerde ise yüzde 80 ilâ yüzde 100 arasında bir artış var ve bu çok iyi oldu”