
Bitcoin vadeli sözleşmeleri şirketi 1Broker, dün yaptığı açıklamada kullanıcıların platformun ‘salt okunur’ versiyonuna erişmelerine izin vereceklerini bildirdi. Bu, ABD regülatörlerinden gelen suçlamalarla karşı karşıya kalmalarından birkaç gün sonra gerçekleşen bir hareket.
Geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), şirketi ABD yatırımcılarının platformunda işlem yapmasına izin vererek federal yasayı ihlal etmekle suçlamışlardı.
Şirket ayrıca şu anda SEC/CFTC davasında kendilerini temsil edecek ABD’li bir avukat aradıklarını ve bunun birkaç gün süreceğini açıkladı.
Platformun salt okunur versiyonunda bakiyeler ve işlem geçmişi görüntülenebilecek. Sitenin salt okunur versiyonunun Çarşamba günü hazır olacağı belirtildi.
Şirket müşterilerinin fonlarının güvende olduğunu belirterek şöyle diyor:
“Şu anda önceliğimiz müşterilerinin paralarını çekebilmelerine olanak tanımaktır. Bütün para çekme taleplerini karşılamak için yeterli paraya sahibiz. Bunu yapmak için gerekli adımları atmadan önce yetkililerden izin almak zorundayız.”
Bu arada Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da 1broker.com alan adına el koydu.
CoinDesk’e konuşan şirketin CEO’su Patrick Brunner, “Maalesef bu gibi konular biraz zaman alıyor. Biz şu anda para çekim işlemlerini gerçekleştirmeye hazırız.” dedi.
→ RIPPLE BOMBAYI PATLATTI: 3 ŞİRKET RESMEN XRP’Yİ KULLANMAYA BAŞLADI