Jump, FTX’ten 65 milyon dolar çekmiş: İflası biliyorlar mıydı?

FTX çöküşüyle ilgili her geçen gün yeni birçok bilgi ortaya çıkarken, Lookonchain platformunun dikkatli araştırması Jump Trade'in de iflastan 2 ay önce yüksek meblağda ETH ve BNB'yi FTX'ten Binance'e taşıdığını gösteriyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para yatırımlarıyla bilinen Jump Trade şirketinin FTX çöküşünden ucuz kurtulduğu ortaya çıktı. Şirket, 6 Eylül’de Binance borsasına 14.4 milyon değerde BNB ve 143 milyon dolar değerde ETH taşıdı. Bu varlıkların 50 milyon dolarlık ETH kısmı ile tüm BNB’ler FTX’ten çekilmiş ve Binance’e taşınmıştı.

“İflası biliyorlar mıydı?”

Zincir üstü analiz ve araştırma platformu Lookonchain, yaprığı değerlendirmede Jump’ın transferleriyle ilgili “Yoksa FTX çöküşünü önceden biliyorlar mıydı?” dedi.

Fitili CZ ateşlemişti

Bilindiği üzere FTX’in iflasını tetikleyen ilk hamle Binance CEO’su CZ’den gelmişti. CZ, FTX’in varlıklarının çoğunlukla FTT ve Solana token’larından oluşmasını tehlike olarak görmüş ve kendi ellerinde bulunan FTT’leri satacaklarını söylemişti. İşte bu adım, FTT’de bir satış dalgası başlatmış ve müşterileri de fonlarını çekmeye itmişti.

Jump Trade’in de fonlarını gönderdiği borsanın Binance olması dikkat çekiyor. Ancak CZ’nin bu tweet’inden, iki ay önce transferlerin yapılması da iflasın tahmin edilmesini zorlaştıran bir unsur. Bilindiği gibi şirketler zaman zaman bu tür büyük hareketleri kendi cüzdanları arasında yapabiliyorlar.

“Büyük şirketler erken çıkış yaptı” demişlerdi

Öte yandan LUNA’da da ciddi yatırımları olan ve burada da para kaybeden Jump, bu çöküşle ilgili hazırladığı raporda “Büyük şirketler erken çıkış yaptı ama küçükler krizden kurtulamadı” yorumunu yapmıştı.

Aynı durumda FTX krizinden önce çıkış yapan o büyük şirketlerden biri de Jump olabilir ancak 6 Eylül ile 6 Kasım arasındaki 2 aylık süre hiç de az değil.

Binance Haberleri

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl