Kripto bankası Anchorage yüzde 20’lik işten çıkarma açıkladı

ABD'deki enflasyon ve kriz, kripto bankası Anchorage'ı da vurdu. Banka, regülasyonlardaki belirsizliklerin ardından iş gücünün %20'lik kısmıyla yolları ayırmaya karar verdiğini duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de çalışan sayısında azaltmaya giden şirketlere, ülkenin ilk kripto bankası olma konumundaki Anchorage Digital da eklendi. Yapılan açıklamada, şirketin %20’lik iş gücüne tekabül edecek şekilde 75 çalışanla yolları ayrılacağı ifade edildi.

Bankadan yapılan açıklamada dünyadaki makroekonomik şartların, bu kararın alınmasında pay sahibi olduğu belirtildi ancak ABD’de son günlerde yaşanan bankacılık kriziyle ilgili bir yorumda bulunulmadı.

Kripto para piyasası koşullarının bankanın ürünlerine olan ilgiyi ciddi şekilde artırdığı, hatta müşteri varlıklarının da tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu belirtilen açıklamada, regülasyon dinamiklerinin ise şirketi ciddi şekilde zorladığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere, hisse senetleri piyasalarında son 1 yılda görülen düşüşler özellikle teknoloji startup’ları ve kripto para odaklı çalışan şirketleri zor durumda bırakmıştı. Bu sene Coinbase, Kraken, Crypto.com gibi birçok borsa önemli derecede işten çıkarmalara imza atmışlardı.

Facebook’un çatı şirketi olan Meta da, dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda toplamda 10 bin kişiyi çıkaracağını duyurmuştuç Meta, sonbahar aylarında da yaklaşık 11 bin çalışanının işine son vermişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl