Arbitrum, airdrop’unu resmen açıkladı: ARB token geliyor

Ethereum 2. katman ölçeklendirme platformu Arbitrum, uzun süredir beklenen airdrop'unu açıkladı. Arbitrum Vakfı'ndan yapılan açıklamada, dağıtımın 23 Mart günü yapılacağı belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Arbitrum’un yönetişim kurumu olan Arbitrum Vakfı, protokol kullanıcılarının uzun süredir beklenti içerisinde olduğu airdrop’u resmen açıkladı. Yapılan duyuruda airdrop’un, token arznın %11.5’inden oluşacağı belirtildi. Bu orana ek olarak yüzde 1.1’lik kısım da DAO’lar için ayrılacak.

Vakfa göre ayrıca, Arbitrum’un yeni token’ı olacak olan ARB token, DAO geçişinin de resmi göstergesi olacak. Yani, ARB tutan kişiler Arbitrum One ve Arbitrum Nova üzerindeki yönetişim kararları hakkında oy kullanarak karar mercii olabilecekler.

23 Mart günü için tarih verilen airdrop dışında da vakıftan önemli bir açıklama geldi. Arbitrum Vakfı, Arbitrum üzerine bir 3. katman çözümü oluşturmakla ilgilenen geliştiriciler içinde bir geliştirme kiti de yayımladı. Arbitrum Orbit olarak adlandırılan L3 geliştirme araç seti, her geliştiricinin Arbitrum kod tabanı üzerinde kendi 3. katman çözümünü başlatmasına olanak tanıyacak.

Bilindiği üzere Arbitrum, airdrop için hak kazanacak kişilerin ekran görüntülerinin alınması ve bu sayede belirlenmesi konusunda kripto analitik firması Nansen ile birlikte çalışmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl