Son günlerde Bitcoin’le ilgili sıklıkla duyduğunuz Death Cross nedir?

Son günlerde Bitcoin'le ilgili manşetleri süsleyen bir terim var: Death cross... Nedir ve neden herkes onu konuşuyor?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para fiyatları düşüyor ve bu kaos zamanlarında halk, edişelerini yatıştırmak ya da en büyük korkularını doğrulayabilmek için tek bir yere yönelir: Kripto para piyasa grafiği analistleri.

Ancak bu analistlerin kullandığı terimler çoğu zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. Sıklıkla ezoterik bir dil kullanıyorlar: Yükselen üçgen, terk edilmiş bebek, fincan ve kulp ile death cross, yani ölüm haçı gibi.

Death cross’u duymuş olabilirsiniz çünkü son günlerde haber kaynaklarının manşetlerini süslüyorlar. “Bitcoin, ölüm haçında” gibi bir başlık gördüğünüzde bünyenizde heyecan yaratacağı kesin.


Bununla birlikte gerçek anlamı daha az heyecan verici gelebilir: Bir death cross, bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalamasının uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düşmesi anlamı taşır. Genellikle bu durum, bazı göstergelerle teyit edilerek piyasanın ayı piyasasına dönebileceğinin bir işareti olarak değerlendirilirken kimileri ise death cross’un bir ayı tuzağı olduğunu ve iyiye işaret olabileceğini söylüyor.

Hareketli ortalama: İlgili ürünün belli zaman aralığındaki fiyat değişimlerinin ortalamasını ifade eder. Hareketli ortalamalar eğilimin genel yönünü gösterir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Suat Yanıtla

    Benim için sanal para diye birşey yok ben yatırım yaptım COİNSPACE isminde bir sirket kurucusuda SELÇUK ÖSKAN denen şahıs ortadan kayboldu sakin kimse sanal paralara yatırım yapmasın en son duydum SELÇUK ÖSKAN ısmindeki bir şahıs yeni bir sirket açmıs ESPASLET adında bilgisayar şirketi ANKARA’DA ordaki vatandaşlarıda madur edecek bu şahısa engel olunmassa bayagi kişinin yuvasi yıkılir .Benden bilgi almak isteyenler.05072799993 yirmi dört saat açıktır tel.

    1. Hasan Yanıtla

      Sadece kendinizin duydugu sirketlere yatirim yapmasaniz iyi edersiniz.