Kullanıcılar airdrop beklentisiyle farklı ağlara akın etti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Arbitrum’un önceki gün uzun zamandır beklenen airdrop duyurusunu resmen yapmasının ardından kullanıcılar, airdrop bekledikleri başka protokollere akın etti.

zkSync’in günlük kullanıcı sayısı 7 katına çıktı

Bunlar arasında ise zkSync ve StarkNet öne çıktı. zkSync’e ETH aktarımı yapan kullanıcı sayısı, dün 7 bin 465 olarak kaydedildi. Airdrop’un duyurulduğu gün ise bu sayı 2 bin 232‘ydi. Böylece son iki günde yaklaşık 10 bine ulaştı. Bu kullanıcıların yatırdıkları ETH miktarı ise 1450 ETH oldu. Airdrop’ların son zamanlardaki kadar gündeme gelmediği geçen hafta ise günlük kullanıcı sayısı, çoğunlukla 1000’in altında kalmıştı.

Arbitrum’un airdrop duyurusunun ardından kullanıcılar, zkSync’e akın etti. Grafik, günlük kullanıcı sayısı ve ETH akışını gösteriyor, kaynak: Dune Analytics

Kullanıcı sayısı StarkNet’te de katlandı

StarkNet’te de tablo çarpıcıydı. Aşağıdaki grafiğin sağ tarafında görülen ve günlük ETH akışını gösteren grafikteki sert çıkış, Arbitrum’un airdrop duyurusundan sonra yaşandı. Dün 4 binden fazla kullanıcı, StarkNet kullandı ve 400’ün üzerinde ETH yatırdı. Önceki gün ise bin 753 kullanıcı kaydedildi ve toplam ETH miktarı 150 ETH’yi geçmişti. Son iki gündeki rakam 5 bin kullanıcıya yaklaştı.

Bilindiği üzere Arbitrum Vakfı, protokol kullanıcılarının uzun süredir beklediği airdrop’u perşembe günü resmen duyurmuştu. Yapılan açıklamada, airdrop’un token arznın yüzde 11.5’inden oluşacağı ve bu orana ek olarak yüzde 1.1’lik kısmın da DAO’lar için ayrılacağı bildirilmişti.

Token’larının dağıtımın ise 23 Mart günü yapılacağı belirtilmişti. Ayrıca, Arbitrum üzerine bir 3. katman çözümü oluşturmakla ilgilenen geliştiriciler için bir geliştirme kiti de yayımlandı. Arbitrum Orbit olarak adlandırılan L3 geliştirme araç seti, her geliştiricinin Arbitrum kod tabanı üzerinde kendi 3. katman çözümünü başlatmasına olanak tanıyacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl