İki varlık yönetimi devi kriptoda bir sonraki boğa koşusuna hazırlanıyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ayı piyasası, ABD bankacılık krizi ile düzenleyici baskılar, birçok bireysel yatırımcıyı ve finans kuruluşunu korkutup kaçırırken bazıları şimdi bir sonraki boğa koşusu için hazırlık yapıyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock ile varlık yönetimi devi Fidelity ise kripto para sektörüne ilişkin çalışmalarını hızlandırıyor.

BlackRock kriptonun geleceği için heyecanlı

BlackRock CEO’su Larry Fink, hissedarlara gönderdiği yıllık mektubunda kripto para ve dijital varlıkların bir bütün olarak geleceğine ilişkin heyecanını paylaştı.

Fink, BlackRock’ın dijital varlıklar ekosistemini incelemeye devam ettiğini, izinli blok zincirleri ile hisse senedi ve tahvillerin tokenizasyonu gibi müşteriler için en önemli alanlara odaklandığını belirtti.

BlackRock ve Fink, blok zinciri ve yeni teknolojiler sektörüne katılımları konusunda niyetlerini daha önce açıkça ortaya koymuşlardı. BlackRock, kurumsal müşterilerine Bitcoin işlemleri sunmak için 2022 yılında Coinbase ile iş birliği yapmıştı. BlackRock kadar büyük ve etkili bir yatırım firması için bu riskli bir hamleydi, ancak karşılığını almıştı.

Fidelity’nin kripto devrimine katılımı

Bu ayın başlarında Fidelity Crypto, on milyonlarca bireysel müşterisinin Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraları alıp satmasına olanak tanıyarak halka açıldı. Uygulamadaki tüm Bitcoin ve Ethereum işlemlerinin komisyonsuz olması da heyecanı artırdı. Bunun üzerine şirket, geçtiğimiz günlerde de kripto para araştırma departmanı kurmak için kolları sıvadı ve buna ilişkin bir yönetici ilanı açtı.

Yatırım yöneticisi, 2022’nin sonunda ABD’de üç marka tescili başvurusunda bulunmuştu. Başvurularda kripto alım satımı, metaverse yatırım hizmetleri, NFT’ler ve sanal gayrimenkul yatırımlarından bahsedilmişti. 2023 ve sonrasında tüm bu alanların hızla genişlemesi bekleniyor.

BlackRock ve Fidelity gibi ileri görüşlü firmaların kripto para birimleri ve dijital varlıklar gibi fütüristik teknolojilere büyük yatırımlar yapması önemli olarak görülüyor. Bir sonraki kripto boğa koşusunun ne zaman geleceğini kimse bilmiyor, ancak geldiğinde BlackRock ve Fidelity’nin tam avantaj elde edecek bir konumda olacağı söyleniyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl