McGlone’dan altın için “ralli”, kripto için “düzeltme” tahmini

Bloomberg’in kıdemli analisti Mike McGlone, hisse senedi piyasası ve kripto piyasalarnın düzeltme yaşayacağını fakat mevcut altın rallisinin devam edeceğini öngörüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Merkez bankaları rezervlerine altın katmaya devam ederken Bloomberg’in kıdemli analisti Mike McGlone’dan altın ile ilgili bir tahmin geldi.

McGlone, Yahoo Finance Live röportajında, altının şu anda hafif bir gerileme yaşamasına rağmen, ons başına 2 bin dolar seviyesini aşacağını ve yukarı doğru yörüngesini koruyacağına olan inancını dile getirdi.

McGlone’a göre, altının yükselmesi için ana neden, hisse senedi piyasasının geri çekilmesi olacak. Hisse senedi piyasasının toplam getirileri yaklaşık yüzde 300 olurken, altının S&P 500’e karşı getirisi 10 yıllık bazda oldukça düşüktü. McGlone, bunun tersine döndüğünü düşündüğünü söylerken son kez böyle bir durumun 2000’li yılların başında, Fed’in gevşeme döngüsüne girdiği zamanlarda meydana geldiğini belirtti.

“Fed’i döndürecek en önemli şey hisse senetlerinin düşmesi”

Stratejist, Fed’in piyasa tarafından yönlendirildiğini ve Fed’i döndürecek en önemli şeyin muhtemelen hisse senedi piyasasının düşmesi olacağını ifade etti. S&P 500, 4000 seviyesinde dolaşıyor, 200 puanlık bir dalgalanma yaşasa da McGlone’a göre bir noktada yeniden düşmeye başlayacak. Analist, piyasaların bunu anlamaya başladığını ve T-note vadelilerinin de buna ayak uydurduğunu belirtti. Ancak Fed’in hâlâ enflasyona karşı dikkatli olduğunu ifade etti.

Altın ile ham petrol arasındaki ilişki

McGlone, ham petrol ile altın arasındaki ilişkiye de dikkat çekti. Ham petrolün dayanıklı bir ayı piyasasında olduğunu, geçen yıl biraz toparlansa da tekrar ayı piyasasına doğru döndüğünü kaydetti. Analist, 12 aylık bazda yüzde 20 civarında düştüğünü, daha da düşeceği ve doğal gazı takip edeceği görüşünde olduğunu ifade etti.

Öte yandan McGlone, ABD uzun vadeli tahvillerindeki ralli ve düşen getirilerin altın rallisiyle aynı zamana denk geleceğini öngördü. Bloomberg analisti, fosil yakıtlardaki deflasyonun altındaki enflasyonu teşvik etmesiyle altının ciddi bir deflasyon riski taşıyan bir resesyona doğru ilerlediğini belirtti.

Kripto için “düzeltme” uyarısı

Mike McGlone, analizinde ayrıca Bitcoin ve Ethereum boğalarını kripto paraların bir düzeltme içinde olabileceği konusunda da uyardı.

McGlone, takipçileriyle ETH/BTC, NASDAQ ve Fed para arzını karşılaştıran bir grafik paylaştı.

Analistin gözlemine göre, ETH/BTC çifti riskli varlıklar için potansiyel olarak öncü bir gösterge görevi görmekle birlikte borsada ve muhtemelen kripto para piyasasında da yaklaşan bir düzeltmeye işaret ediyor.

McGlone, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “2000 dolarlık Ethereum’u, 30.000 dolarlık Bitcoin’i suçlamayın. Risk varlıkları zirve yaparsa, piyasalar resesyonlarda normal olan dezenflasyona uyum sağlama günlerinin başında olabilir. Ancak Fed asla geçmişte olduğu kadar kolay gevşemeyebilir. Deflasyon uzun süre devam edebilir.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl