Bitcoin balinaları 2.3 milyar dolarlık alım yaptılar: Santiment raporu

Bitcoin bir süredir belli seviyedeki konsolidasyon bölgesinde hareket etmeye devam ederken, balinalar ise BTC toplamayı sürdürüyor. Büyük hesapların son 5 haftalık süreçte on binlerce Bitcoin aldığı zincir üstü verilerle de doğrulandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Zincir üstü veri platformu Santiment, 1000 ilâ 10 bin adet arasında Bitcoin bulunduran balinaların son 5 haftalık süre içerisinde 2.32 milyar dolarlık BTC alımı yaptıklarını bildirdi.

Santiment ayrıca benzer bir alım furyasının 2022’nin aralık ayı sonu ile ocak başında da olduğunu ve bu tür alımlardan bir süre sonra da Bitcoin’de yüzde 30’dan fazla yükseliş yaşadığını aktardı.

85 bin BTC alındı

Santiment’in konuyla ilgili bildiriminde son 5 haftalık süreçte 85 bine yakın Bitcoin alındığı bilgisi verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bitcoin’in önemli büyük balina adresleri grubu, fiyatların durgun olduğu bu dönemde toplam 84.897 BTC birikimi yaptılar ve son beş hafta boyunca düzenli alımlar gerçekleştirdiler. Ocak ayındaki benzer bir birikim döneminin ardından Bitcoin fiyatı yüzde 34.4 artış yaşamıştı”

Geçen hafta işaret verilmişti

Hatırlanacağı üzere Santiment geçen hafta da iki önemli veri analizi yapmıştı. Bunlar, borsalardaki hem Bitcoin hem de Ether adedinin rekor seviyede düştüğünü belirten raporlardı. Merkezi platformlardaki Bitcoin sayısının son 5.5 yılın en düşük seviyesine geldiği, Ether sayısının ise tüm zamanların dibine yaklaştığı yazılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl