Bitcoin 2023’te neler oldu? Açıklamalar ve öne çıkan duyurular

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük Bitcoin etkinliği olarak bilinen Bitcoin 2023 konferansı, bu yıl da Miami’de düzenleniyor. Perşembe günü başlayan ve bugün de sürecek olan konferansta bazı ABD’li politikacılar da yer aldı. Ayrıca öne çıkan şirket duyuruları da sektörün geleceğine dair umutları artırdı. Bitcoin 2023’te dikkat çekenler ve konuşulanlar şöyleydi:

Katılımcı sayısı ayı piyasası nedeniyle azaldı

Bitcoin 2023 etkinliğinde, önceki yıllara göre katılımcı sayısında belirgin bir azalma gözlendi. Etkinliğin web sitesine göre, tamamen Bitcoin’e adanan konferans, NFL oyun kurucusu Aaron Rodgers ve tenis efsanesi Serena Williams gibi konuşmacıların yer aldığı geçen yıl yaklaşık 35 bin kişiyi çekmişti. Organizatörler, bu yıl ise 15 bin katılımcı beklediklerini belirttiler.

Öte yandan konferansta benzersiz aktivasyonlar, katılımcı deneyimleri, politikacılar, iş dünyasından liderler ve dünyanın en etkili insanlarının bu teknolojik, kültürel devrimle ilgili görüşlerini paylaştığı bir gündem yer alıyor.

Bu yılki etkinlikte ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., ABD Senatörü Cynthia Lummis, en fazla Bitcoin rezervine sahip olan şirket MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor gibi isimler bulundu.

Bitcoin 2023 konferansında kimler ne dedi?

ABD Cumhuriyetçi Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin 2023 etkinliği sırasında Dijital Ticaret Odası’nın kurucusu ve CEO’su Perianne Boring ile bir sohbet gerçekleştirdi.

Tartışma konuları Bitcoin’in ABD ulusal ve enerji güvenliği için önemi ve kripto para, blok zinciri ile ilgili teknolojileri çevreleyen ve yakın zamanda çıkması öngörülen mevzuattı.

Lummis, konuşmasında “Bitcoin Amerikan değerleriyle o kadar uyumlu ki, ABD’de korunduğundan, beslendiğinden ve gelişmesine izin verildiğinden emin olmamız gerekiyor.” dedi.

Senatör, Bitcoin ve ilgili teknolojilerin düzenlenmesini bir ulusal güvenlik meselesi olarak tanımladı. Lummis, ABD hükümetinin borç konusunda sorumsuz davrandığını ve Bitcoin’i vatandaşlar için merkeziyetsiz güvenlik ağı olarak konumlandırdığını belirtti.

ABD başkan adayı Bitcoin’i savundu

ABD Başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. Bitcoin 2023 konferansında bir başkan adayı olarak ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarak Bitcoin ile ilgili kendi deneyimlerini paylaştı. Başkan adayı, teknolojinin dünya çapında hükümet totalitarizmini nasıl mümkün kıldığı konusunda uyarılarda bulundu ve başkan seçilmesi halinde Bitcoin kullanıcılarının haklarını nasıl koruyacağını anlattı.

ABD’de Bitcoin’i ve özgürlüğü desteklemeye yönelik vizyonunu özetleyen Kennedy Jr. “Herkes Bitcoin konusunda çok tutkulu, sadece bir para birimi olduğu için değil, aynı zamanda bir demokrasi egzersizi olduğu için.” ifadelerini kullandı.

Kennedy ayrıca “Başkan olarak, Bitcoin tutma ve kullanma hakkınızın dokunulmaz olduğundan emin olacağım. Ben sivil özgürlüklerin yaşam boyu ateşli bir savunucusuyum ve Bitcoin bu özgürlüklerin hem bir uygulaması hem de garantisidir.” dedi.

Ayrıca Robert Kennedy Jr, kampanyası için Bitcoin ile bağış kabul eden tarihteki ilk ABD başkan adayı olacak.

“Umarım Endonezya gelecekte bir Bitcoin cenneti olur”

Endonezya’nın Batı Java Eyaleti Valisi Ridwan Kamil ile JAN3 CEO’su Samson Mow, “Endonezya Bitcoin Madencilik Kampanyası” başlıklı bir panelde, Endonezya hükümetinin ülkede Bitcoin’in halkına fayda sağlayabileceği çeşitli yolları araştırdığını açıkladı.

Konuşma genel olarak Vali Kamil’in ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu ve Bitcoin’i ülkesinin ekonomisi ve halkının geçim kaynağı için potansiyel bir oyun değiştirici olarak gördüğünü gösterdi.

Kamil, ülkesinde Bitcoin madenciliğinin gelişim göstermesini istediğini söyleyerek “Bitcoin madenciliği uygun fiyatlı bir enerji yaratılmasına yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Endonezya’da Bitcoin için bir borsa hazırlığında olduklarını belirten vali, “Yeni nesil rezerv olarak Bitcoin satın alıyor. Umarım Endonezya gelecekte bir Bitcoin cenneti olur.” şeklinde konuştu.

Michael Saylor’dan Ordinals’e destek

Geçtiğimiz günlerde Meksika’da, önde gelen internet servis sağlayıcılarından Total Play’in Bitcoin Lightning ödemelerini entegre etmesiyle Bitcoin’in kapsamlı bir şekilde kurumsal olarak benimsenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Bu gelişme, MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor’ın Bitcoin Lightning Network’ü kurumsal sektörde kullanma planlarına ilişkin duyurusunun hemen ardından geldi.

MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, konuşmasında, “Nakit akışımızı Bitcoin’e yönlendiriyoruz ve şimdi nakit akışımızı büyütmek, daha fazla Bitcoin satın almak için Bitcoin, Lightning ve diğer uygulamaları kullanmaya odaklanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Saylor, şirketin Ordinals protokolüne ve bu protokolün Bitcoin topluluğu içinde yazılım inovasyonunu teşvik etme potansiyeline olan ilgisini dile getirdi. Saylor, Ordinals ile ilgili tartışmaların önemli olduğunu çünkü “Bitcoin madencilerinin uzun vadede başarılı olmaları gerektiğini” söyledi. Bitcoin’in işlevselliği üzerine inşa edilen uygulamaların geliştirilmesinin, firmalar ve hükümetler arasında genel olarak benimsenmesini de destekleyebileceğini sözlerine ekledi.

Bitcoin 2023’e damga vuran şirket duyuruları

Konferansta bazı şirketler, Bitcoin Lightning ödemelerini entegre etmek için ortaklıklar kurduğunu açıkladı. Şirket duyurularından öne çıkanlar şöyleydi:

  • Her yıl olduğu gibi bu sene de sahnede Strike CEO’su Jack Mallers vardı. Mallers, Bitcoin ödeme uygulaması Strike’ın 65 ülkede daha kullanıma sunulduğunu açıkladı.
  • Mempool.space, Bitcoin işlem hızlandırma hizmeti geliştirdi ve bu yılın sonuna kadar hizmetin kullanıma gireceğini duyurdu.
  • Dijital varlık borsası IBEX Mercado, Lightning ödemelerini kabul etmek için Meksika’nın en büyük 3. holdingi Grupo Salinas ile ortaklığını duyurdu. Ortaklık, Meksika’nın en büyük internet sağlayıcılarından biri olan Total Play’in Bitcoin Lightning ödemelerini entegre etmek için IBEX ile ortaklık kurmasıyla başladı.
  • Madencilik cihazı üreticisi MicroBT, Bitcoin 2023’te WhatsMiner M50 serisinin son ürününü tanıttı. M50S++, M53S++ ve M56S++, verimliliği en üst düzeye çıkarırken aynı zamanda potansiyel çevresel faydaları artıran etkileyici istatistiklere sahip.
  • Madencilik şirketi Marathon, Brink ile iş birliği yaparak Bitcoin geliştirme çalışmalarına 1 milyon dolar kaynak ayırdığını duyurdu.
  • Cash App, Lightning Labs ve Lightspark yöneticileri Bitcoin ödemelerini dünyaya yaymayı tartıştı.
  • PayPal’ın eski başkanı David Marcus, hayatının geri kalanını Bitcoin, özellikle de Lightning Network üzerine inşa ederek geçireceğini belirterek blok zinciri teknolojisi konusundaki heyecanını yineledi.
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl