El Salvador’a 1 milyar dolarlık Bitcoin madenciliği yatırımı: Resmen açıklandı

Bitcoin ülkesi El Salvador'daki Volkan Enerjisi oluşumu, 241 megawatt'lık madencilik bölgesi kurulumu için 1 milyar dolarlık yatırım talebi aldığını ve ilk etaptaki 250 milyon dolarlık ödemenin de hazır olduğunu açıkladı. Güneş ve rüzgar enerjisiyle madencilik yapılacak bölgenin ilk yatırımcılarından biri de Tether şirketi oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin‘i 2 sene önce resmi para yapan El Salvador, madencilik konusundaki adımlarına da devam ediyor. Ülkenin Volcano Energy (Volkan Enerjisi) adlı oluşumu yaptığı resmi açıklamayla, Metapan bölgesinde 241 megawatt’lık bir madencilik alanı kurulacağını duyurdu. Bugün yapılan resmi basın açıklamasına göre, 1 milyar dolarlık toplam yatırımın 250 milyon dolarlık kısmı ilk etapta ödenecek.

Tether açıkladı

Basın açıklamasında şirket ismi verilmedi ancak; geliştiriciler, yenilenebilir enerji teknoloji üreticileri ve küresel çaptaki madencilik uzmanlarının projeye katkı verecekleri ve yatırım yapacakları ifade edildi. USDT’nin ihraççısı konumundaki Tether şirketi de kendi yaptığı açıklamayla Volkan Enerjisi’nin ilk yatırımcılarından biri olduğunu resmen duyurmuş oldu.

Bölgedeki Bitcoin madenciliği, güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanılarak yapılacak ve %100 şekilde temiz ve yenilenebilir olacak. Bölgenin 169 megawatt’lık bölümünü güneş, 72 megawatt’lık bölümünü ise rüzgar enerjisi destekleyecek. Toplam hash rate ise saniyede 1.3 exahash olacak.

Metapan bölgesi, El Salvador’un kuzeybatı bölgesinde yer alıyor.

El Salvador hükumetinin de %23’lük gelire ortak olduğu projede kalan kısım ise diğer yatırımcılar ile yatırımların büyütülmesine ayrılacak.


Sohbete Katıl