SEC Başkanı Gensler’dan Binance davasıyla ilgili açıklama

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Binance ve CEO’su Changpeng Zhao aleyhinde açtığı davayla ilgili SEC başkanı Gary Gensler’dan da açıklama geldi.

Gensler, SEC’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, “On üç suçlamayla, Binance ile Zhao’nun kapsamlı bir aldatmaca, çıkar çatışması, açıklama eksikliği ve yasalardan planlı bir şekilde kaçınma ağına girdiğini iddia ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan, açıklamalarının devamında şöyle dedi:

“İddia edildiği üzere, Zhao ve Binance, yatırımcıları risk kontrolleri konusunda yanıltmış ve işlem hacimleriyle oynamıştır. Ayrıca platformu kimin yönettiğini, bağlı piyasa yapıcısının manipülatif bir şekilde nasıl işlem yaptığını, hatta yatırımcı fonlarının ve kripto varlıklarının nerede ve kiminle tutulduğunu gizlemeye çalıştılar. Gerçekte kullanmadıkları sahte kuralları ilan ederek ABD hisse senedi yasalarını atlatmaya çalıştılar. Bunu, varlıklı ABD müşterilerini platformlarında tutmak için yaptılar. İnsanlar zor kazandıkları paralarını bu yasa dışı platformlara yatırmaktan sakınmalıdır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Binance borsasından dava açan SEC’ye ilk yanıt geldi

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl