Kripto balinası 10.000 BNB sattı: Devamı gelecek mi?

Kripto para piyasaları SEC'nin müdahalelerinin ardından hem şaşkınlık hem de korku duygularını bir arada yaşarken, bir BNB balinası ise 2 yıldır hiç dokunmadığı token'larını 230 dolardan elden çıkardı. Balinanın elinde hala, sattığından daha fazla BNB bulunuyor.

binance-coin-bnb
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Özellikle son 1 yılda Bitcoin dışında kalan “neredeyse” tüm kripto para ve token’ların “yatırım sözleşmesi” olduğunu dile getiren Gary Gensler’ın SEC’si, 1 haftada kripto sektörünü darmadağın etti. Binance ve Coinbase’e açılan davalar; piyasa yapıcılar, yatırımcılar ve kullanıcıların, başta ABD merkezli borsalar olmak üzere sektörden çıkmasına neden oluyor.

15.000 adet daha var

İşte bu yatırımcılardan bir tanesi 2 yıllık bir hareketsizliğin ardından ilk kez BNB’lerini satma kararı aldı. 10.000 adet BNB satan balina, 230 dolardan sattığı token’larından 2.3 milyon dolar elde etti. Erken dönem yatırımcısı olduğu düşünülen bu kişi ya da kurumun adresinde 15.000 adet daha BNB bulunuyor.

SafeMoon’dan kazanmıştı!

Zincir üstü verilere bakıldığında balinanın 2 sene önceki SafeMoon çılgınlığında büyük bir kazanç elde ettiği görülüyor. 10 BNB’yi 110 bin BNB’ye çeviren balina, o dönemin dolar karşılığı olarak 47.5 milyon dolar elde etmişti. Yatırımcı 10 BNB ile yaklaşık 100 trilyon adet SafeMoon almıştı. Daha sonra satış yapan bu kişinin elinde son olarak 25 bin adet BNB kalmıştı.

Hatırlanacağı üzere 2021 yılının mart ayında ortaya çıkan SafeMoon projesi, 1 ay sonra sadece bir haftalık sürede 12 kat artış yaşamıştı. Birçok uzman ve analist projenin bir dolandırıcılık olduğu yönünde şüpheleri olduğunu dile getirmişti. Daha sonra fiyatı sert şekilde düşen token, büyük kalabalıkların mağduriyet yaşamasına sebep olmuştu.

BNB hala çok yukarıda…

Binance borsasının kendi token’ı olan BNB, borsanın yıllar geçtikçe büyümesi ve güven kazanmasıyla 2021 yılında büyük bir fiyat yükselişi yaşamıştı. 2019 yılında 40 dolara çıktığında büyük bir popülarite kazanan BNB daha sonra 10 dolar seviyelerine düşse de, 2021 boğasıyla birlikte adeta coşmuştu. O boğa sezonunda 690 dolara kadar yükselen token, ayı sezonuna rağmen 300 dolar civarında işlem görüyordu.

SEC’nin açtığı davalarla birlikte sert düşüş yaşayan BNB şu anda birçok coin 2020 yılı seviyelerine geri dönmüşken, hala görece yüksek seviyelerden işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl