Elon Musk yasakladı, “meme token” fiyatı yüzde 40 düştü

Twitter CEO'luğunu kısa süre önce devreden Elon Musk, bazı konularda ise varlığını hissettirmeye devam ediyor. Musk son olarak BON token ile ilgili bir hesabı kapattı. BOB yatırımcıları ve destekçileri ise sosyal medyada Musk'a tepki gösterdi. Yasağın ardından ise meme token fiyatında önemli bir düşüş meydana geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mayıs ayında Twitter CEO’luğunu Linda Yaccarino’ya devreden Elon Musk, platformdaki hesaplar konusunda bireysel olarak müdahalelerine devam ediyor.

“Meme token” furyasının başladığı nisan ayında yaratılan BOB token ile bağlantılı olan @explainthisbob hesabı Musk tarafından kapatıldı. Bu hesap, etiketlendiği zaman kullanıcının sorduğu sorulara cevap veren bir “bot” olarak biliniyor. Genelde verdiği esprili cevaplar, son dönemde bu hesabın ön plâna çıkmasını sağlamıştı.

Musk’tan müdahale geldi

Nisan ayında ilk çıktığı dönemde Musk’ın “BOB token’ı seviyorum” diye tweet attığı “meme coin” ile ilişkili bu hesap, yine Musk tarafından dün dolandırıcılıkla itham edilmişti.

Musk, “Bu hesap bir kripto dolandırıcılık hesabına benziyor. Eğer öyleyse kapatılacak” demişti. İşte bu tweet’ten kısa süre sonra hesap askıya alındı. Hesabın kapatılmasından sonra ise BOB token, %40’tan fazla değer kaybetti. Token, 0,000018 doların da altına indi.

Musk’a tepki var

Ancak BOB token’ın sosyal medyadaki destekçileri hesabın kapatılmasına tepki gösterdiler. Token’ın ve dolayısıyla hesabın da hiçbir şekilde dolandırıcılık içermediğini belirten destekçiler, airdrop olmaması/yapılmaması ya da ekibe herhangi bir miktarda token ayrılmaması gibi tokenomi özelliklerinden bahsettiler.

Musk’tan ise şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl