Hong Kong’da borsalar için belirleyici olacak endekse 30 kripto para alındı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Web3 merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Hong Kong’da derecelendirme kuruluşu HKVAC’ın “sanal varlık” endeksi açıklandı.

Bitcoin ve Ether’in hariç bırakıldığı endekste piyasa değeriyle en büyük 30 kripto para listelendi. Kripto paralar üzerine çalışan Çinli gazeteci Colin Wu’nun verdiği bilgiye göre bunlar arasında; WBTC, BTCB, stETH, BCH, LTC, BNB, MATIC, ADA, ATOM, FIL, NEAR, ALGO, ICP, XRP, DOGE, DOT, WTRX, SHIB, TRX, LINK, LEO, XMR, XLM, OKB, LDO, HBAR, VET, QNT, FTM ve EOS yer aldı.

Endeksi oluşturan kuruluş Hong Kong Sanal Varlık Konsorsiyumu (HKVAC), mayıs sonunda kuruldu. Huobi, KuCoin gibi borsaların üye olduğu ve Hong Kong makamlarınca desteklendiği belirtilen HKVAC’ın kuruluş amacı ise şu şekilde özetleniyor:

“Sektörün güvenlik riski yönetiminde kapasitesini geliştirmek ve merkezi hükümet ile Hong Kong yerel makamlarına sanal varlık, dijital finans alanlarında dünya lideri bir merkez oluşturma konusunda yardımcı olmak.”

HKVAC, oluşturulan endeksin metodolojisini de açıkladı. Buna göre, Bitcoin ve Ether’in yanı sıra sabit coin’ler ve gizlilik özellikli coin’ler hariç tutuldu. Bir kripto paranın endekse dahil edilmesi için en az 10 milyon dolar değerinde piyasa değerine sahip ve günlük ortalama işlem hacminin en az 100 bin dolar olması gerektiği belirtildi.

Endeks neden önemli

Hong Kong’un sermaye piyasası kurulu olan SFC, bireysel yatırımcıların alıp satabilecekleri token’ların bağımsız sağlayıcılar tarafından oluşturulan en az iki endekste yer alması şartını koşuyor. Bu endekslerden birinin mutlaka geleneksel finans sektöründen bir kuruluşa ait olması isteniyor. Bağımsız bir kuruluş olarak HKVAC’ın yayınladığı endeks ise borsaların listelenecek varlıkları belirlemesine yardımcı olacak.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl