SEC komisyon üyesinden kuruma ağır Bitcoin eleştirisi: Standart yok

Kripto paralara verdiği destek ve içinde bulunduğu kurumu sert şekilde eleştirmesiyle bilinen SEC komisyon üyesi Hester Peirce, yine kurum politikalarını yerden yere vurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Daha önce de birçok kez çekinmeden Gary Gensler’ı eleştiren Hester Perice, Coinage’den Zack Guzman’a bir röportaj verdi. Cumhuriyetçi komisyon üyesi, birçok şirketin üst üste yaptığı spot Bitcoin ETF başvurularıyla da ilgili konuştu ve yine kurumunu eleştirdi.

“Hareketli hedef gibi…”

SEC’nin spot Bitcoin ETF’leri konusunda tutarsız bir politika güttüğünü belirten Peirce ilginç de bir benzetmede bulundu:

“Diğer birçok ülkede spot ürünler onaylandı ve çok fazla da talep aldılar. Mantıklı düşünürsek, bir ürünün vadeli opsiyonunu onayladığınızda genelde onun spot ürününü de onaylarsınız. Ancak SEC’nin spot Bitcoin ETF konusundaki politikası, diğer ürünlerdeki gibi değil. Tutarlılık yok. Sürekli şartlar değişiyor. Adeta bir hareketli hedef gibi…”

“Amerikalılar için iyi değil”

ABD’deki kripto regülasyonlarındaki belirsizliğin Amerikan halkı için iyi olmadığını belirten Peirce şunları söyledi:

“Birçok uzmanın veya ortalama insanın SEC’yi eleştirdiğini görüyoruz. Ben de çoğu zaman, içinde bulunduğum bu kurumu eleştiriyorum. Ancak bunun bir sebebi var. Ortada mantıklı bir regülasyon plânı yok. Bu durum da en çok Amerikan halkına zarar veriyor. Yaşananlar ve hatta bu belirsizliğin devam etmesini sağlamak Amerikalılar için iyi değil. Bizim regülasyonlarımız neden açık ve net olmasın?”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl