Kongre üyesi Torres’ten SEC için soruşturma talebi

Ripple davasında önemli bir darbe alan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) verdiği bir kripto para borsası lisansı ABD'de büyük tartışma yarattı. Daha önce de Gary Gensler hakkında bir soruşturma önergesi veren Kongre üyesi Richie Torres, bağımsız iki soruşturma açılması yönünde bir teklif sundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Demokrat Kongre üyesi Ritchie Torres, SEC’nin Prometheum Ember ATS adlı bir şirkete verdiği lisans için soruşturma başlatılmasını istedi.

Kripto para borsası olmamasına karşın özel amaçlı aracı kurum lisansı (SPBD) alan bu şirketin gerçek bir kripto platformu olmadığını kaydeden Torres, şu ifadeleri kullandı:

“Prometheum, bir sahte platformdan öteye geçmemektedir. Kripto paralar konusunda yorum yapılan bir yer olmasıyla bilinen bu şirketin, gerçek bir işlem borsası olma durumu söz konusu değildir. Bu şüpheli lisans onayı, SEC tarihinde az sayıda görülen kurumun politikleşmesi olayını ne şekilde ortaya koymaktadır. Onay sürecini başkan Gary Gensler politik bir konuma taşımıştır. SEC, keyfi davranan bir trafik polisi gibidir. Hız limiti belli olmayan bir yerde, istediğine istediği şekilde ceza kesmektedir. Dijital varlıklar bu şekilde regüle edilemez. Bu yüzden soruşturma açılmasını talep ediyorum”

Kongre üyesi Torres konuyla ilgili hem SEC soruşturma birimi başkanı olan Deborah Jeffrey’ye hem de Hükumet Hesap Verebilirlik Ofisi’ne bir tebligat yolladı.

Platform bünyesinde şu anda hiçbir kripto para ya da token’ın listelenmemesi dikkat çekerken, böyle bir iznin böyle bir platforma verilmesinin de, kripto paralar için yeni bir regülasyon bütününe gerek olmadığının göstergesi olduğu ifade ediliyor.

Şirketin kripto para borsası görevi görmemesi, hiçbir varlığı listelememesi ancak bu konuyla ilgili resmi bir lisansa sahip olması Blockchain Association’dan da tepki çekti.

Coinbase, Circle ve ConsenSys gibi şirketlerin de içinde bulunduğu bir organizasyon olan ve blok zinciri endüstrisinin çıkarlarını savunma amacı olan birlik, SEC’den Prometheum lisansı hakkında bilgi talep etmişti. Birlik, Prometheum’un yeni kurulan bir şirket olması ve finans sektöründe hiçbir deneyime sahip olmadan kısa sürede lisans alabilmesini eleştirmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl