Avustralyalı banka, “yüksek riskli” kripto borsalarına yasak koydu

Avustralya'nın en büyük bankalarından biri olan ve yönetimi altında 520 milyar dolardan fazla varlık yöneten National Australia Bank (NAB) yüksek risk ve dolandırıcılığı sebep göstererek, bazı kripto para borsalarıyla olan bağlantısını ve iş birliğini keseceğini duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avustralya’da kripto para borsalarına karşı kapılarını kapatan bankalara bir yenisi daha eklendi. Bugün yaptığı açıklamayla, ülkenin en büyük bankalarından birisi olan National Australia Bank (NAB), müşteri korunmasını sebep göstererek kripto para borsalarına karşı yeni önlemler alacağını duyurdu.

10 milyona yakın müşterisi bulunan kurum ayrıca, “banka seviyesinde dolandırıcılık stratejisinin önlenmesi için” bu adımı attığını duyurdu. Bu açıklamaya rağmen banka herhangi bir kripto para borsası ismi ise telaffuz etmedi.

“Genelde organize suç oluyor”

Bankanın dolandırıcılık soruşturmalarından sorumlu yöneticisi olan Chris Sheehan yaptığı açıklamada, engellerin sadece “yüksek riskli görülen” platformlara karşı çıkarılacağını belirtti:

“Bu dolandırıcılık faaliyetleri genelde organize oluyor. Çok uluslu suç grupları var. Çalınan fonları aklamak için kripto para borsalarını kullandıklarını görüyoruz. Genelde borsalar deniz aşırı ülkelerde oluyor”

Binance de mi var?

Avustralya medyasındaki bazı haberlerde ise bu kripto borsalarının içinde Binance’in de olduğu yazıldı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Binance’in türev lisansı ülkede iptal edilmişti. Aynı zamanda içinde Westpac ve Commonwealth Bank gibi büyük bankaların olduğu kurumlar da Binance ile iş birliklerini sonlandırmışlardı.

NAB ayrıca Avustralya’daki dolandırıcılıkla ilgili fonların yüzde 50’sinden fazlasının da kripto para bağlantılı olduğunu belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl