Bitcoin ETF kabul edilirse fiyat ne olur? Blofin, ihtimalleri yazdı

Dijital varlık yönetim şirketi Blofin, son yayımladığı raporda spot Bitcoin ETF'lerinin kabul edilmesi durumunda Bitcoin fiyatının 2024 ilk çeyreğinde 49 bin dolarlık seviyeye ulaşabileceği tahmininde bulundu. Şirket, ETF kabulü gibi büyük değişimler olmaması durumunda ise fiyatın 30 bin ilâ 36 bin dolar arasında gidip geleceğini öngördü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Müşterilerine trading’den varlık yönetimine ve araştırmaya kadar birçok hizmet sunan Blofin şirketi Bitcoin‘de önümüzdeki bir seneyi kapsayan önemli bir rapor hazırladı.

“2020 tarzı parasal genişleme yakın vadede yok”

Raporda, Fed’in 0 faiz döneminde kripto para piyasasının toplam değerinin 3 trilyon dolar olduğu ancak bugünlerde faizlerin %5.25 olduğu zamanda ise rakamın 1.2 trilyon dolara kadar indiği ifade edildi. Fed’in önümüzdeki dönemde 2020-2021 tarzı bir parasal genişlemeye gitmeyeceğini düşündüğünü belirten şirket analistleri şu ifadeleri kullandılar:

“Fed’in 2020/2021 tarzı bir parasal genişlemeye gitmesini önümüzdeki birkaç senede düşünmüyoruz. Dolayısıyla toplam piyasa değerinde çok fazla bir artış olmayacaktır. Kripto piyasalarına son dönemde dışarıdan para girmediğini de dikkate aldığımızda, şu anda Fed’in faiz kararlarına bağımlı fiyat hareketleri gelişeceğini düşünüyoruz”

“Spot ETF kabul edilirse 49 bin dolar…”

Şirketin araştırmasında spesifik fiyat tahminleri de yapıldı ve 49 bin dolara ulaşma olasılığı spot ETF kabulüne bağlandı:

“Normal şartlarda toplam piyasa değerinin 1.2 trilyon ilâ 1.4 trilyon dolar arasında gidip gelmesini bekliyoruz. BTC’nin dominansı da yüzde 50 civarlarında seyretmeye devam edecektir. Bu durumda fiyat 30 bin ilâ 36 bin dolar arasında dalgalanacaktır. Ancak bir spot Bitcoin ETF’inin kabul edilmesi durumunda ise toplam kripto piyasa değeri 1.5 trilyon doların üzerine çıkar. ETF’in kabul edilmesi Bitcoin’in dominansının %60’ın üzerine çıkması durumunda ise Bitcoin’in piyasa değeri 950 milyar doların, fiyatı ise 49 bin doların üzerine gidebilir”

Şirket ayrıca faiz indirimlerinin de Bitcoin’deki ödül yarılanmasıyla aynı döneme gelebileceğini bunun da toplam piyasa değerini 1.7 trilyon doların üzerine çıkarabileceğini ifade etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl