fed faiz kararı kaçta açıklanacak
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tüm dünyada, hatta ABD gibi büyük bir ekonomide dahi gözlenen yüksek enflasyon ve FED’in bu doğrultuda aldığı kararlar son 1.5 yılda birçok yatırımcının takip ettiği bir durum haline geldi. FED’in 26 Temmuz 2023’te gerçekleşen toplantısının ardından yatırımcıların çeşitli beklentileri bulunsa da son kararı FED üyeleri ve FED başkanı Jerome Powell verecek. Peki FED faiz kararı kaçta açıklanacak?

FED Faiz Kararı Saat Kaçta

Bugün, yatırımcılar, trader’lar, kripto para yatırımcıları ve ekonomi takipçileri için gerçek anlamda büyük bir gün. Dünya ekonomisine yön veren Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED), bu akşam saat 21.00’da faiz kararını duyuracak.

Okuma Önerisi | FED Nedir? Sahibi Kim ve Kim Kurdu?

FED’in faiz kararı merak edilirken birçok otorite asıl olarak FED Başkanı Jerome Powell’ın 21.30’da yapacağı açıklama ve gazetecilerin sorularına vereceği yanıtları bekliyor.

FED Ne Kadar Faiz Artıracak?

Peki, Fed’in bu akşamki kararı ne olacak?

Enflasyon verilerinin son zamanlardaki düşüş trendi, birçok yatırımcıyı ve ekonomi takipçisini umutlandırdı. Bu eğilim, Fed’in faiz artırımına gitmeyeceği yönünde bir algı oluşturdu. Ancak, Haziran ayında Fed Başkanı Powell’ın yaptığı konuşmada en az 1-2 faiz artışının daha gündemde olduğunu belirtmesi, bu umutları gölgeliyor.

CME Group tarafından sağlanan ve Fed’in politikalarını takip etmek için kullanılan araç, Fed Watch Tool, kullanıcıların beklentilerini gösteriyor. Bu araca göre, yatırımcıların %98’i bu akşam 25 baz puanlık bir faiz artırımının yapılacağı yönünde görüş bildiriyor.

Fakat UBS bankasının analistlerinden Solita Marcelli, fazla iyimser olmamak gerektiğini vurgulayarak, “Bu faiz artırımının, Fed’in son faiz artırımı olacağı yönünde bir iyimserliğe kapılmamak gerekiyor” şeklinde bir uyarıda bulundu.

Bu önemli akşamın sonuçları ve Fed’in kararının piyasalar üzerindeki etkileri hakkında en son güncellemeler ve analizler için Uzmancoin’i takipte kalın!

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl