Stellar (XLM) hakkında 5 ilginç gerçek

Stellar (XLM), geçen yıl en popüler kripto para birimlerinden biri haline geldi. Sınır ötesi ödemelere odaklanan Stellar hakkında bilinmeyen birçok ilginç gerçek var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Stellar (XLM), geçen yıl en popüler kripto para birimlerinden biri haline geldi. 2014 yılında kripto para dünyasına giren Stellar düşük bir döviz kuruna sahip olmasına rağmen kripto paralar arasında ilk 10’a girmeyi başardı.

Stellar’ın düşük bir döviz kuruna sahip olmasının nedeni ise kullanılma amacına yönelik. Ripple’a benzeyen Stellar kullanıcıların sınır ötesi işlemlerini anında ve hiçbir işlem ücreti ödemeden yapmalarına olanak sağlıyor.

Oldukça popüler olan Stellar hakkında bilinmeyen birçok ilgi çekici gerçekler var.

İşte Stellar hakkında bazı ilginç gerçekler:

Ripple Labs’in prokolünden çatallandı

Ripple ve Stellar arasındaki benzerlikler sadece çalışma şekilleri ile sınırlı değil. Stellar Lumens, başlangıçta kodunu sıfırdan yazmadan önce Ripple Labs’in kullandığı protokole dayanıyordu. Stellar şimdilik en ufak sorun olmaksızın kullanıcıların sınır ötesi işlemlerini yapmalarına olanak sağlayan bir platform olarak işlevine devam ediyor.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş

Stellar, eDonkey’in yaratıcısı ve deneyimli bir yatırımcı olan Jed McCaleb tarafından kuruldu. McCaleb ayrıca Ripple’ın kurucu ortaklarından biriydi.

Proje, asıl amacının para kazanmak olmadığını öne sürüyor. Stellar, bunun yerine yoksullara yardım etmek için Blockchain teknolojisinin gücünü kullanmayı amaçlıyor. Stellar’ın modeli dünyanın herhangi bir yerinden banka hesabı olmayan kişilere para gönderme ve alma olanağı sağlıyor.

Regülatörler ile uyumlu

Stellar, regülatörler ile tamamen uyumlu yeni dalga kripto paralardan oluşan bir grubun parçası. Başlangıçta kripto kullanıcıları, bu yeni para biriminin finansal kurumlardan farklı bir şekilde çalıştığı gerçeğinden hoşnut kaldılar. Ancak bu trend devam ederken bu sektörde çalışan insanlar uzun vadede regülatörlerle çalışmak zorunda olduklarını fark ettiler. Şu anda ise regülatörler ve finansal kurumlar Blockchain teknolojisinin gücünün farkındalar ve kripto paralara eskisinden daha sıcak yaklaşıyorlar.

Stellar ilk başlarda banka karşıtıydı ancak 2017’de IBM ile yapılan ortaklık sonucu her şey değişti.

IBM, bankalara sınır ötesi ödeme sistemi için Stellar ile ortaklık kurdu. bu ortaklık regülatörlerin ve finans kurumlarının Stellar’a duyduğu güvenin örneği.

Çalışanlarının yaklaşık % 50’si kadınlardan oluşuyor

Teknoloji, kripto para ve Blockchain, kadınların varlığının eksik olduğu birkaç alan arasında. Ancak Stellar’da bu genel olarak sektörü yansıtmıyor, çünkü Stellar’ın personellerinin yaklaşık olarak yarısını kadınlar oluşturuyor.

Çizgi roman yayınladılar

Blockchain dünyasında her şeyin anlaşılması her zaman basit değil. İnsanlar genellikle bu konuları makalelerde açıklamaya çalışırlar ya da video çekerler, ancak Stellar bunlardan farklı bir yaklaşım benimsedi.

Dağıtık fikir birliği kavramını açıklamak için birleşik fikir birliği diye adlandırdıkları bir çizgi roman yayınladılar. Bu çizgi romana Stellar’ın internet sitesinde ulaşılabiliyor.

En büyük 10 kripto para birimleri arasında yer alan Stellar sayesinde, her geçen gün daha fazla kuruluş bir kripto para biriminin sadece yatırım aracı olmadığını Blockchain teknolojisi sayesinde insanların karşılaştıkları sorunları çözebilecek bir araç olduğunun farkına varıyor.

Kâr amacı gütmeyen proje halihazırda dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılardan ve yatırımcılardan oldukça iyi destek görüyor.

Kaynak: Cryptorecorder

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl