Ripple’da yara alan SEC, bir davayı daha kaybetti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kriptoya karşı sert tutumuyla tepki çeken ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir başka davayı daha kaybetti. Kurum, Ripple davasından aleyhinde çıkan kararın ardından şimdi de SPIKES vadeli işlem sözleşmeleriyle ilgili açılan davada haksız bulundu.

Columbia Temyiz Mahkemesi, SEC’nin hisse senedi volatilitelerine dayalı bazı vadeli işlem ürünlerini, diğer endekslerle rekabeti teşvik etmek için daha ağır yükümlülükler getiren bir tanımdan muaf tutma kararının keyfi ve kaprisli olduğuna hükmetti. Mahkeme başkanı Sri Srinivasan, SEC’nin SPIKES endeksine dayalı vadeli işlem ürünlerini menkul kıymetlere dayalı vadeli işlem sözleşmeleri tanımından muaf tutarken gerekçesini yeterince açıklayamadığını söyledi.

Grayscale’in kullandığı hukuki dille aynı

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, yargıcın SEC’nin kararının “keyfi ve kaprisli” olduğunu söylemesine dikkat çekti. Balchunas, söz konusu ifadenin Grayscale’in davasında kullandığı hukuki dille aynı olduğunu belirtti. ETF analisti, bunun Bitcoin ile hiçbir bağlantısının olmadığını fakat SEC’nin de kaybedebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Öte yandan durumu daha da ilginçleştiren şey, SPIKES davasında SEC’yi haksız bulan mahkeme heyetindeki üç yargıçtan ikisi, aynı zamanda Grayscale davasına da bakıyor.

Bilindiği üzere Grayscale, yaklaşık 630 bin BTC’lik fonu GBTC’nin ETF’e dönüştürülmesi için SEC’ye başvurmuş, bu başvuru geçen yıl kurum tarafından reddedilmişti. Grayscale de bunun üzerine SEC’yi mahkemeye vermişti. Şirket, ilk duruşmada SEC’nin kararının mantık çerçevesinde açıklanamayacağını, kurumun keyfi ve kaprisli davrandığını savunmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl