Stars Arena hack’lendi: 3 milyon dolarlık AVAX çalındı

hack-hacker (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avalanche tabanlı, Friend Tech benzeri bir sosyal platform olan Stars Arena, sabah saatlerinde hacker’ların hedefi oldu. İlk belirlemelere göre projenin akıllı kontratında kilitli olan 2.9 milyon dolarlık AVAX ele geçirildi.

Stars Arena’dan yapılan ilk açıklamada, “Akıllı kontratta büyük bir güvenlik ihlali yaşandı. Sorunu aktif olarak inceliyoruz. Herhangi bir para yatırma işlemi yapmayın. Güncellemeler için bizi takip etmeye devam edin.” denildi.

Öğle saatlerinde gelen ikinci açıklamada ise “Yaşananlar için derin üzüntü duyuyoruz. Akıllı kontratımızdaki fonlar boşaltıldı. Site şu anda DDOS saldırısı altında. Herkesin fonlarını kurtarmak ve Arena’nın devamlılığını sağlamak için bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz. Bu zor durumu atlatırken bize verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Emin Gün Sirer: Açığın kapatılacağından eminim

Öte yandan Ava Labs’ın CEO’su Emin Gürer Sirer de kaybedilen miktarın yalnızca 3 milyon dolar olduğunu belirterek “Açığın kapatılacağından eminim.” yorumunu yaptı.

Son olarak kullanıcı cüzdanlarındaki fonların güvende olduğu bildirildi.

Güncelleme: “Problem çözüldü, tüm fonlarla yeniden açılacak”

Stars Arena, ilerleyen saatlerde problemin çözüldüğünü açıkladı. Akşam saatlerinde yayımlanan açıklamada, istismarın neden olduğu açığın kapatıldığı bildirildi. Ayrıca, platformun güvenliğini hızlı bir şekilde gözden geçirmeleri için özel bir ekibin ayarlandığı, tam güvenlik denetimi yapıldıktan sonra Stars Arena’nın tüm fonlarla beraber yeniden açılacağı ifade edildi.

Stars Arena nedir?

Stars Arena, Avalanche blok zinciri üzerinde yer alan bir SocialFi platformudur. Kullanıcıların Twitter hesaplarını token’laştırmalarına ve bunların alınıp satılmasına imkan veren Stars Arena, Coinbase’in Base ağındaki rakip platform Friend Tech’le benzerlik taşıyor. Platform, 27 Eylül 2023 tarihinde “theBuilder” adlı bir geliştirici tarafından oluşturuldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl