OpenAI CEO’su Altman: ABD hükûmeti kriptoya savaş açtı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Worldcoin’in kurucusu ve OpenAI CEO’su Sam Altman, ABD hükûmetinin kripto para piyasasını düzenleme ve kontrol etmeye yönelik artan girişimleriyle ilgili endişelerini dile getirdi. Altman, hükümetin son dönemdeki adımlarının sektöre savaş açmakla eşdeğer olduğunu savundu.

“Kriptoya karşı açılan savaş…”

Joe Rogan’ın podcast yayınına konuk olan Altman, “ABD hükûmetinin son dönemde yaptığı ve beni hayal kırıklığına uğratan pek çok şey var fakat ülke hakkında en çok üzüldüğüm şey kriptoya karşı açılan savaş.” dedi.

“CBDC’lerle ilgili endişem büyük”

Başarılı girişimci, kriptonun bir başka önemli gündemi merkez bankası dijital paralarına (CBDC) da değindi. Altman, “Ödemelerin artık nakit değil, dijital olarak yapıldığı ve Bitcoin kullanıyor olsanız bile birilerinin bu işlemleri izleyebildiği bir dünyada gözetim devletinin ne kadar ileri gidebileceği konusunda son derece endişeliyim.” dedi.

Altman’ın sözlerini Rogan da destekledi. Ünlü podcast yayıncısı, “Katılıyorum. Merkez bankası dijital parası ve bu paraların bir sosyal kredi puanına bağlı olması konusunda ben de çok endişeliyim.” ifadelerini kullandı.

“Asıl büyüleyici olan Bitcoin”

OpenAI CEO’su, sohbet sırasında Rogan’ın asıl büyüleyici olan kripto paranın Bitcoin olduğunu söylemesi üzerine devlet kontrolü dışında olan bir para biriminin oldukça mantıklı ve önemli bir adım olduğunu vurguladı. Altman, “Bence herhangi bir hükümetin kontrolü dışında olan küresel bir para birimine sahip olma fikri, teknoloji ağacında süper mantıklı ve önemli bir adım.” şeklinde konuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl