Desa CEO’su Finlandiyalı “Evli” fonuna konuk oldu

Desa Deri CEO’su Burak Çelet, Evli Emerging Frontier Fund’ın onuncu yıl dönümü etkinliğindeki panele konuşmacı olarak davet edildi.

Finlandiye merkezi Evli fonunun onuncu yıl etkinlikleri kapsamında “Bir Şirketi Harika Yapan Nedir ve Gelişen Pazarlarda Bazı Şirketlerin Neden Muazzam Büyüme Potansiyeli Var?” başlıklı bir oturum düzenlendi.

Finlandiya Spor Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 150 fon yöneticisi ve yabancı yatırımcı katıldı. Desa CEO’su Çelet burada yatırımcılara hem gelişmekte olan pazarlardaki fırsatlardan hem de Desa Deri’nin büyüme hikayesinden bahsetti.

Konuşmasının ardından yatırımcıların sorularını yanıtlayan Çelet, Desa’nın 2023 yılında güçlü bir başarı ile kârını yüzde 236 artırdığını ve satışlarda yüzde 86 oranında bir büyüme kaydedildiğini söyledi.

Panelde Desa’nın ihracat, perakende, B2B ve e-ticaret kanallarındaki başarılı sonuçları ve büyüme ivmesi detaylı olarak ele alındı.

Evli fonu neden Desa’yı seçti?

Desa Deri’nin ortaklık yapısında Evli fonunun önemli bir yeri var. Finlandiye merkezli fon, şirketin yüzde 5,08’ine sahip. Desa’nın yüzde 62,67’si Çelet Holding’e ve yüzde 10’u ise Melih Çelet’e ait.

2023 yılına girerken 11,50 TL olan Desa hissesi bugün 23,72’den işlem görüyor.

Evli fonu nedir?

Finlandiya Helsinki merkezli bir yatırım kuruluşu olan Evli, dünyanın çeşitli bölgelerindeki borsalar aracılığıyla şirketlere yatırım yapmaktadır. Yalnızca Avrupa ve ABD değil, Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalara da ilgi gösteren fon sıklıkla Borsa İstanbul’a kote şirketlerden pay alıyor.

Evli fonu GEM B portföyünü her ay sonu güncel bir şekilde paylaşıyor. Portföyün son halinde dünyanın farklı bölgelerinden şirketler yer alırken en yüksek pay Migros’a ayrılmış durumda.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl