Bitcoin’de ETF rüzgarı: Aylar sonra kritik seviyeyi aştı!

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasalar, Fed başkanı Powell’ün dünkü açıklamalarını dikkatle takip ederken Bitcoin artışa geçti. Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, dün 28 bin 500 dolar seviyelerinde işlem görüyordu ve bugün 30 bin doların üzerine çıktı.

30 bin 200 doları gören Bitcoin, dünden bu yana yüzde 6 oranında değer kazandı. Fiyat, 30 bin doların üzerine en son ağustos ayının başlarında çıkmıştı.

Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin’deki yükselişin arkasında spot Bitcoin ETF başvurularının yakın zamanda onaylanacağına dair artan iyimserlik yatıyor. Pazartesi günü, başvuruların onaylandığına dair haberler yayılmış ancak bu haberlerin sahte olduğu daha sonradan anlaşılmıştı. Fiyat ise o sırada 27 bin dolar seviyelerinden 30 bin dolara yükselmişti.

Grayscale ile SEC arasındaki davada, mahkemenin Grayscale’in Bitcoin fonunu ETF’e dönüştürme başvurusunu kabul etmeyen SEC’yi haksız bulması, ETF umutlarını önemli ölçüde artırdı. Öte yandan JPMorgan gibi büyük bankacılık kuruşları tarafından yapılan değerlendirmelerde başvuruların birkaç ay içerisinde onaylanmasının beklendiği belirtildi.

Ayrıca başvuru yapan şirketler, geçtiğimiz hafta boyunca dosyalarında güncellemeye gittiler. Bu gelişme, şirketlerin SEC ile görüşme halinde olduğu ve bu görüşmelerin olumlu ilerlediği şeklinde değerlendirildi. Bloomberg ETF analistleri, genellikle bu işlemlerin onay yakınken yapıldığını vurguladılar. Ocak ayına kadar onay ihtimalini ise yüzde 90 olarak gördüklerini belirttiler.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl