5 yıldır uyuyan 3 gizemli adresten 230 milyon dolarlık Bitcoin transferi

Fed kararının açıklandığı ve MicroStrategy şirketinin de yeni alım yaptığı gecede 3 balina adresinden de soru işaretleri yaratan transferler gerçekleşti. 5 yıldır uyuyan hesaplar 6500 Bitcoin'i yeni adreslere gönderdiler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde sayısı gittikçe artan uyuyan hesapların aktifleşmesi ve Bitcoin transferleri gerçekleştirmesi durumuna gece saatlerinde yenileri eklendi. Yaklaşık 5 yıldır uyuyan 3 balina adresi toplamda 230 milyon dolarlık transferler gerçekleştirdiler.

3 Bitcoin adresindeki BTC’lerin hepsi son olarak 5 Kasım 2017 günü bulundukları cüzdana transfer edilmişti. O dönemden bu yana uyuyan bu adresler dün toplamda 6500 BTC’yi yeni adreslere transfer ettiler.

5 yıldır dokunulmayan cüzdanlardan biri. Kaynak: BitInfoCharts

Bu tür transferlerin ise satış amacıyla yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Genelde transferler eski tip cüzdanlardaki güvenlik açıklarından dolayı yeni tür cüzdanlara göderiliyor. Ağustos ayında da, Satoshi Nakamoto’nun aktif olarak Bitcoin üzerine çalıştığı döneme ait bir cüzdan, yaklaşık 13 yıl sonra ilk kez hareket etmişti.

Gece saatlerinde 35.600 doları da aşan Bitcoin bu transferlerin gelmesinin ardından ise 35.100 dolara kadar indi. En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda 35.300 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl