Saylor’dan Bitcoin tahmini: 3 sebep, milyon dolarlara taşıyacak

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yaklaşık 160 bin BTC ile bilançosunda en çok Bitcoin bulunduran şirket olan MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, bir numaralı kripto paranın 5 milyon dolara ulaşacağını öngörüyor.

Dün X’teki (eski adıyla Twitter) bir yayında konuşan Saylor, “Bitcoin, altının yerini alacak ve her ne olursa olsun 500 bin dolara çıkacak ancak üç katalizör, daha da hızlanmasını sağlayacak. Bu üç şey, bizi 500 bin dolara değil, 5 milyon dolara götürecek.” dedi.

MicroStrategy’nin patronu, Bitcoin’i 5 milyon dolara taşıyacağına inandığı üç faktöre ise şu şekilde açıklık getirdi:

“Kolaylıkla 100 milyon dolarlık Bitcoin satın alınabilecek bir spot ETF onlardan biri. İkincisi, bankanızın sizin adınıza Bitcoin saklayacağı ve karşılığında kredi alacağınız sistemlerin ortaya çıkması. Üçüncüsü ise Bitcoin’i artık bilançomda rayiç değerine göre yazabilecek olmam.”

Bitcoin’in 5 milyon dolar gibi bir fiyata ulaşması, varlığın piyasa değerinin 105 trilyon dolar olması anlamına geliyor. Bu rakam, ABD’nin gayri safi yurt içi hasılasının 4.5 katı ediyor.

2020 yılından bu yana düzenli olarak Bitcoin satın almaya devam eden MicroStrategy, bilançosunda 158 bin 400 BTC bulunduruyor. Şirket, dolaşımdaki tüm BTC’lerin yüzde 0.8’ini kontrol ediyorken toplam değerleri ise 5.5 milyar doların üzerinde.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl