USTC neden yükseliyor? İki günde yüzde 500 artış

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Terra blok zincirinin algoritmik sabit coin’i TerraClassicUSD (USTC), cumartesi gününden bu yana yükseliyor. Kripto para, 0.013 dolardan işlem görürken bugün 0.075 dolara yükseldi. İki günde gelen yükseliş, yaklaşık yüzde 500’ü buldu. Akıllardaki soru şu: USTC neden yükseliyor?

Geçtiğimiz hafta USTC’nin yeniden 1 dolara sabitlenmesi adına topluluk içinde bir çözüm önerisinde bulunuldu. Teklif, şu anda tartışılıyor ve henüz oylamaya sunulmadı. Getirilen teklifte USTC’nin arzının sınırlanması da bulunuyor. Bu teklifin USTC’nin yükselişindeki ilk kıvılcım olduğu düşünülüyor.

Daha sonra Terra’nın eski geliştiricilerinden Daniel Hong, orijinal Terra Classic kod tabanına dayanan ve Bitcoin ile desteklenen, Mint Cash adında yeni bir sabit coin geliştirildiğini ve bu projeye geçiş yaptığını açıkladı. Hong ayrıca Mint Cash’in bir airdrop yapacağını duyurdu. İddiaya göre airdrop, 10 Mayıs 2022’de yaşanan çöküşten önce UST veya LUNA sahibi olan ya da Mint Cash’in airdrop sözleşmesi ile belirli miktarda USTC kilitleyen ve yakanlara dağıtılacak. Özellikle airdrop beklentisinin USTC’nin fiyatındaki yükselişe katkı sağladığı tahmin ediliyor. Öte yandan vadedilen airdrop’un ne zaman yapılacağı ya da gerçekten yapılıp yapılmayacağı belirsiz.

Ayrıca, USTC’nin teknik anlamda 72 haftalık düşen trendini kırması da yükselişin nedenlerinden biri olabilir. 2022’den bu yana oluşan alçalan takoz formasyonunda sıkışan USTC, yukarı yönlü kırılımla birlikte sert yükseliş yaşadı.

Son olarak bugün Binance, vadeli işlemlere USTC’yi de ekleyeceğini duyurdu. Duyuruya göre, USTC için sürekli sözleşmeler, bugün 15.30’da işleme açılacak.

USTC, 12.30 itibari ile 0.062 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl