Bitcoin, 40 bin dolar savaşını kazandı: Analistler ne diyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Haftalardır 40 bin dolara yakın seviyelerde seyreden fakat bir türlü bu bandı göremeyen Bitcoin, sonunda 40 bin doları aştı.

Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, yeni haftanın ilk saatlerinde 40 bin 250 dolara kadar çıktı. Bu yükselişle beraber Bitcoin’in piyasa değeri 780 milyar doları aşarken kripto paraların toplam piyasa değeri ise 1.5 trilyon dolara dayandı.

Bitcoin’deki yükselişi, diğer kripto paralar da izledi. Örneğin Ether, 2 bin 200 doları geride bıraktı. En büyük ilk 100 kripto para içinde LUNC yüzde 33, FTT yüzde 18, USDTC yüzde 14 ve ORDI yüzde 12.5’lik yükselişleriyle dikkat çekti.

Bitcoin’deki yükselişin arkasında spot Bitcoin ETF’iyle ilişkili beklentilerin yattığı düşünülüyor. Şirketler, eğer ABD’nin SPK’sı konumundaki SEC, onay verirse borsada Bitcoin fonları oluşturabilecek ve bunları işleme açabilecekler. Kurumun spot ETF’lere onay verip vermeyeceği kesin olmasa da uzmanlar, ocak ayında onay ihtimalini yüzde 90 görüyor.

Yatırım yönetimi şirketi Bitwise’ın araştırma analisti Ryan Rasmussen, “Piyasanın, ocak ayında spot Bitcoin ETF onayı beklentisiyle daha da yükseldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca, Mayıs 2024’te gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması (halving) da var. Bu, çoğu insanın spot ETF’e aşırı odaklanması nedeniyle gözden kaçırdığı güçlü bir fiyat katalizörü konumunda.” yorumunu yaptı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl