Bitcoin’de ‘short squeeze’ ihtimali doğdu: “45 bin dolar kritik”

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ay başından bu yana her geçen gün üzerine koyarak ilerleyen Bitcoin, son olarak 44 bin doların üzerine de çıktı. Bitcoin’deki bu fiyat hareketi, kaldıraçlı işlemlerde düşüş yönünde pozisyon alan trader’ların milyonlarca dolar zarar etmesine neden oldu. Bir analiste göre, özellikle önemli bir direnç noktası olan 45 bin doların aşılması, bu kayıpları derinleştirebilir ve beraberinde fiyatın yukarı yönlü bir patlama yaşamasını sağlayacak ‘short squeeze’ durumu oluşturabilir.

Madencilik şirketi BTCM’nin baş ekonomisti Youwei Yang, The Block‘a verdiği demeçte, bir numaralı kripto para için bir sonraki önemli direnç seviyesinin 45 bin dolar olduğunu ifade etti. Yang, bu fiyat eşiğinin üzerinde kısa pozisyon sıkışması (short squeeze) oluşması ihtimalinin yüksek olduğunu ileri sürdü. Yang, “Ayılar, Bitcoin’in sıradaki önemli direnç seviyesi olan 45 bin doların üzerinde kısa pozisyon sıkışması riskiyle karşı karşıya kalabilirler.” yorumunu yaptı.

Yang, şu anda büyük miktarda kaldıraçlı pozisyon bulunduğunu ve piyasanın giderek daha volatil hale gelmesi durumunda bunların tümüyle temizlenebileceğini de sözlerine ekledi.

CoinGlass verileri, son 24 saatte 170 milyon dolarlık kısa ve 90 milyon dolarlık uzun olmak üzere toplamda 260 milyon dolarlık pozisyonun zararla kapatıldığını gösteriyor. Pozisyonları zararla kapanan yatırımcı sayısı ise 86 bin olarak belirtiliyor.

Piyasa değeriyle lider kripto para, TSİ 00.15’te 43 bin 730 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl