Jack Dorsey’nin Bitcoin cüzdanı Bitkey, ön siparişe açıldı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin destekçisi Jack Dorsey’nin şirketi Block, 2021 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Bitcoin cüzdanını ön siparişe açtı.

Bugün yapılan açıklamada, Bitkey adı verilen cüzdanın 95’ten fazla ülkeden satın alınabileceği belirtildi. Ürünlerin teslimatı ise önümüzdeki mart ayında yapılacak.

Açıklamada, “Bitkey, dünyanın her yerinden insana Bitcoin’lerine gerçekten kolay ve güvenli bir şekilde sahip olma ve yönetme gücü veriyor. Günümüzde milyonlarca Bitcoin kullanıcısının büyük çoğunluğu, Bitcoin’lerini satın aldıkları saklama platformlarında ya da borsalarda tutuyor ve onları başkalarının kontrolü altında bırakıyor.” ifadeleri yer aldı.

Bu arada Bitkey’in duyurusunu X hesabından paylaşan Dorsey, “Bitcoin’inizi borsadan çekin.” yazdı.

Öte yandan Block’un Bitcoin donanım ürünlerinden sorumlu üst düzey yöneticisi Thomas Templeton ise bugünkü açıklamasında, “Gelecekte, müşterilerin sahiplik ve varlıklarını bizzat kendileri tarafından saklanmasını isteyeceğine inanıyoruz. Çünkü bu durum, zihin rahatlığı sağlıyor ve herhangi bir kuruluşa bağımlılığı azaltarak Bitcoin’lerinin kontrolünü bireylerin kendisine veriyor.” dedi.

Bitkey’in kripto para borsaları ve ödeme hizmetleriyle bağlantılı olduğu, kullanıcıların cüzdan üzerinden platformlar arasında transfer yapabilecekleri belirtildi. Cüzdan, üç şifreyle kullanılabilecek. Bu şifrelerden biri cep telefonu üzerinden cüzdanı kontrol etmek, Bitcoin işlemleri yapmak, ikincisi ise varlıkları çevrim dışı olarak saklayan donanım cüzdanını açmak için kullanılacak. Üçüncü şifre ise Bitkey sunucusunda yer alacak ve sadece iki amaçla kullanılacak: Müşterilerin telefonlarını kullanarak Bitcoin transferi yapmalarına ve cüzdanlarını kaybetmeleri durumunda cüzdanı kurtarmalarına yardımcı olmak.

Cüzdan, 3/2 çoklu imza kuralına göre çalışıyor. Açıklamaya göre Bitkey, yalnızca 1 anahtara erişim sağlayabildiğinden müşterinin varlıklarına dokunamayacak.

Cüzdan üzerinden alım satım yapmaya yarayacak özellikler ise ürünün piyasa sürülmesinden hemen sonra kademeli olarak kullanıma sunulacak. Şirket, bunun için hem Coinbase hem de kendi iştiraki olan Cash App ile ortaklık yapacak.

Geçmişte yaptığı bir açıklamada, “Hayatımın sonuna kadar Bitcoin’in geliştirilmesi için çalışacağım.” diyen Dorsey, bu doğrultuda kullanımı kolay bir Bitcoin cüzdanı çıkarmayı planladığını söylemişti. Dorsey, bu tarz soğuk cüzdanların kullanımının zor ve karmaşık olduğunu, kendilerinin çok daha kolay bir cihaz geliştirmeye başlayacaklarını ifade etmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl