Avrupakent GYO halka arz ne zaman? Avrupakent kaç lot verir?

avrupakent halka arz

Borsa İstanbul’a bir gayrimenkul şirketi daha geliyor: Avrupakent GYO halka arz oluyor. Artaş Holding iştiraki olarak 2010 yılında kurulan Avrupakent GYO, AK Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde halka açılacak. Bu yazımızda aşağıdaki sorulara yanıt bulacaksınız:

  • Avrupakent GYO halka arz ne zaman?
  • Avrupakent GYO borsa kodu nedir?
  • Avrupakent GYO halka arz fiyatı ne kadar?
  • Avrupakent GYO kaç lot verir?
  • Avrupakent GYO halka arz geliriyle ne yapacak?
  • Avrupakent GYO hissesi katılım endeksine uygun mu?

sorularına yanıt bulacaksınız.

Avrupakent GYO halka arz ne zaman?

Hem ticari gayrimenkul hem de konut projeleriyle öne çıkan Avrupakent GYO 13-14-15 Aralık tarihlerinde talep toplayacak. Şirketin halka arz için talep toplaması Çarşamba günü başlayacak.

Avrupakent GYO borsa kodu nedir?

Borsa İstanbul’a kote olacak olan Avrupakent GYO işlem kodu olarak #AVPGY kısaltmasını tercih etti.

Avrupakent GYO halka arz fiyatı ne kadar?

Avrupakent GYO halka arzı 55,08 TL’den yapılacak. Fiyat tespit raporuna göre AVPGY halka arzında %10 iskonto uygulanmış olacak.

Şirket halka arz olduğu gün 22 milyar TL’nin üzerinde bir piyasa değerine ulaşacak.

Avrupakent GYO kaç lot verir?

Bireysele eşit dağıtım yöntemi ile kamuya açılacak olan şirket toplamda 100 milyon lotu halka arz edecek. Bu 100 milyon lotun 65 milyonu sermaye artırımı yöntemi ile gerçekleşirken kalan 35 milyon lot ortak satışı yöntemi ile gerçekleşecek. Bireysel yatırımcılara bu halka arzda 78 milyon 500 bin lot ayrılacak.

Avrupakent GYO halka arzına ortalam 3 milyon kişinin katılması durumunda kişi başı 26 lot düşecek. Bu da 1432 Türk Lirası anlamına geliyor. Bu halka arz için tahmini olarak 30 – 35 lot arasında talep girmek yeterli olacaktır.

Avrupakent GYO halka arz geliriyle ne yapacak?

Şirket yayınlanan fon kullanım raporuna göre halka arz gelirinin %80’ini Şişli Projesinin finansmanına ayıracak. Kalan %20’lik kısım ise yatırım finansmanında kullanılacak.

Avrupakent GYO hissesi katılım endeksine uygun mu?

Avrupakent GYO faiz kullanım oranı ile katılım endeksine uygun bir şirkettir. Katılım hassasiyeti olan yatırımcıların Avrupakent GYO’ya ortak olmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl