Nasdaq CEO’su: Nasdaq, kesinlikle bir kripto borsası olmayı düşünebilir

9 trilyon dolar pazar hacmi ile dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq'ın CEO'su, Nasdaq'ın düzenlenmiş bir piyasada kripto borsası olmaya açık olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

9 trilyon dolar pazar hacmi ile dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq’ın CEO’su, Nasdaq’ın düzenlenmiş bir piyasada kripto borsası olmaya açık olduğunu söyledi.

CNBC’nin Squawk Box’unda konuşan CEO Adena Friedman, “Nasdaq zamanla bir kripto para borsası olmayı kesinlikle düşünecek.” açıklamasını yaptı.

Röportajda yönetim kurulunun ve kendisinin kripto paraya karşı nasıl bir poziyon aldığı soruları soruldu.

Friedman, “Birçok insan, kripto para pazarına girseler bile borsada herhangi bir likiditeye sahip olamadıkları için hüsrana uğruyorlar.” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine sunucu Kevin O’Leary, “Nasdaq bunun için doğal bir yer olurdu, değil mi?” sözleriyle şakayla karışık bir karşılık verdi.

Bunun ardından Friedman, “Bu piyasa şu anda düzenlenmemiş bir alan, bu yüzden kripto borsasına girmek karar verdiğimiz bir şey değil. Ama diğer kripto borsalarına teknoloji sağlıyoruz.” şeklinde yanıt vererek Gemini tarafından Bitcoin ve Ethereum‘daki kripto para ticaretini izlemek için kullanılacak olan Nasdaq’ın gözetleme teknolojisini işaret etti.

Ayrıca Friedman, “Dijital para birimlerinin devam edeceğine inanıyorum. Bu sadece alanın olgunlaşmasının ne kadar süreceği meselesi. Zamanla insanların, yatırımcılar için adil bir deneyim sağlayan düzenli bir pazar için hazır olduklarına inanırsak o zaman Nasdaq kesinlikle zaman içinde bir kripto borsası olmayı düşünebilir.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl