Halka arzlarda şok sürüyor: Mega Metal tavan bozdu

mega metal halka arz

Aralık ayının ilk haftasında halka arz için talep toplayan Mega Metal beklenenden erken tavan bozdu! Halka arz olan hisselerde görülen bir hafta ve hatta on günü geçen tavan serileri Mega Metal’de gerçekleşmedi. 15 Aralık’ta işlem görmeye başlayan ve ilk iki işlem gününde tavan olan Mega Metal haftayı %20’lik yükselişle tamamlamıştı. Bu hafta ise MEGMT hissesi için güzel başlamadı. Açılış seansı öncesi 34 liranın üzerinde olan Mega Metal sert satış ile 32,50 seviyesine geriledi.

Bireysele eşit dağıtım yöntemi ile halka arzı gerçekleşen MEGMT hissesinde tavanın bozulmasına kurumsaldan gelen güçlü satış neden oldu. 20,54 F/K oranı ve 2,95 PD/DD ile halka arz edilen şirket küçük yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Fiyat tespit raporuna göre Mega Metal halka arzında %30 iskonto uygulanmıştı. Onaylı izahnamede yer alan bilgilere göre 1 ihraççı 1 yıl da ortaklar satış yapmamayı taahhüd etmişti.

Halka arz gelirini büyümede kullanacak

Bakır tel sektörünün lider üreticileri arasında yer alan Mega Metal Sanayi, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Şirket halka arz ile büyük bir atılım yapmayı hedefliyor.

Halka arzdan elde edilen gelir şirketin inorganik ve organik büyüme stratejilerine katkı sağlayacak. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımlarında ve finansal borçların ödenmesinde de halka arz gelirleri kullanılacak.

Kuzey Boru da etkilendi

Mega Metal’den bir gün önce işlem görmeye başlayan Kuzey Boru da piyasadaki gidişattan etkilendi. Aynı tarihlerde talep toplayan şirket bir gün önce işlem görmeye başlamıştı. 36,20 TL’den halka arz olan Kuzey Boru ilk 3 gün tavan yapsa da bugünkü olumsuz hava KBORU hissesine de yansıdı. Güne tavanda bekleyen 5 milyon lot ile başlayan Kuzey Boru tavan serisini bozdu.

Bu sabah KAP’a yapılan açıklamaya göre Kuzey Boru ile yurt içinde yerleşik bir firma arasında altyapı boru satışı hususunda 55 milyonluk TL’lik bir sözleşme imzalandı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl