SEC, kripto davasında hatalı olduğunu itiraf etti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketi DEBT Box’a karşı açtığı davada, yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu kabul etti. Buna rağmen kurum, şirketin varlıklarının dondurulmasında ısrarcı olmayı sürdürdü.

Ne olmuştu?

SEC, geçtiğimiz aylarda DEBT Box’ı kayıt dışı menkul kıymet sattığı iddiasıyla suçlamış, yüzlerce yatırımcıdan 50 milyon dolar ve belirtilmeyen miktarda Bitcoin ile Ether topladığını iddia etmişti. Şirket varlıkları ve yatırımcı fonlarının yasa dışı bir şekilde yurt dışına transfer edildiğini öne süren kurum, Debt Box’ın banka hesaplarının dondurulmasını istemişti. Daha sonra bu iddianın doğru olmadığı anlaşıldı ve şirketin fonları ABD dışına taşımadığı, banka hesaplarını kapatmadığı öğrenildi. Mahkeme yargıcı da bunun üzerine yanıltıcı iddialardan dolayı SEC’yi uyarırken kurum avukatlarına da yaptırım uygulamayı değerlendirmeye aldı. SEC’ye yargıç tarafından yöneltilen konuya ilişkin sorulara yanıt vermesi için iki haftalık süre tanımıştı.

Hatalı olduğunu itiraf etti

Perşembe günü mahkemeye verdiği yanıtta SEC, varlıkların dondurulması emri talebini desteklemek için DEBT Box’ın çok sayıda hesabını kapattığı iddiası gibi bazı suçlamalarının hatalı olduğunu itiraf etti. Hatalarını düzeltmek için önlemler aldığını belirten kurum, İcra Birimi personeline bu doğrultuda zorunlu eğitim vereceğini bildirdi. Tüm bunlara rağmen kurum, iyi niyetle hareket ettiğini savundu ve varlıkların dondurulması talebini tekrarladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl