Bitcoin spot ETF’i için ilk kez Gary Gensler’ın ekibiyle görüşme yapıldı

SEC'nin bir spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylayıp onaylamayacağı merakla beklenirken, ilk kez bir firma Gary Gensler'a direkt olarak bağlı olan ekiple bir görüşme gerçekleştirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF talepleriyle ilgili kararı için artık sayılı günler kalırken, bir şirket ise ilk kez direkt olarak Gary Gensler’a bağlı olan ekiple görüşme gerçekleştirdi.

Bitcoin spot ETF başvurusu için onay bekleyen firmalardan olan Hashdex’in dün bir kez daha SEC yetkilileriyle görüştüğü ancak toplantının bu kez Gensler’a direkt olarak bağlı grupla yapıldığı belirtildi.

“Diğer toplantılardan farklı”

Toplantı bilgisini ise Bloomberg’in ETF analisti olan James Seyffart verdi. Seyffart konuyla ilgili attığı tweet’te şu ifadeleri kullandı:

“Bu hafta izinliyim ve birçok gelişmeyi kaçırabilirim ancak Hashdex şirketinin bugün (*dün) SEC ile bir kez daha görüştüğünü belirtelim. Bu toplantı Gensler’a direkt olarak bağlı olan ekiple yapıldı. Dolayısıyla ‘işlemler ve piyasalar’ ya da ‘kurumsal finans’ bölümleriyle yapılan toplantıların birçoğundan farklı olduğunu söyleyebiliriz”

Seyffart’ın paylaştığı resmi belgede Gensler’a bağlı olan Politika Konseyi adına Samantha Ostrom’un Hashdex’den Samir Kerbage ile görüştüğü görülüyor.

Belgede ayrıca toplantının NYSE Arca şirketinin Hashdex Bitcoin spot ETF’iyle ilgili kural değişikliği önerisi hakkında olduğu bilgisi de veriliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl